OpenBravo przystosowanie do polskich warunków
OpenBravo przystosowanie do polskich warunków
Witam.
Ostatnio zająłem się ERP-mi i znalazłem ciekawe rozwiązanie: OpenBravo
Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał styczność z tym otwartym ERP-em?
OpenBravo
Polska tłumaczenie niby jest ale tylko do starszych wersji. Nie wiadomo też jak z przystosowaniem do naszego systemu prawno-ekonomicznego. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Na jednym z forów użytkownik chrmrnx napisał o dostępnym rozwiązaniu dla polskich warunków ale żadnych namiarów nie pozostawił.
Ostatnio zająłem się ERP-mi i znalazłem ciekawe rozwiązanie: OpenBravo
Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał styczność z tym otwartym ERP-em?
OpenBravo
Polska tłumaczenie niby jest ale tylko do starszych wersji. Nie wiadomo też jak z przystosowaniem do naszego systemu prawno-ekonomicznego. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Na jednym z forów użytkownik chrmrnx napisał o dostępnym rozwiązaniu dla polskich warunków ale żadnych namiarów nie pozostawił.
-
pavbaranov
- Senior Member
http://rs-anakonda.org/ polski program na GPL. Nie testowałem ale chyba będę musiał, bo wkurza mnie posiadanie Windowsa tylko do tego.
fnmirk pisze: eVolpe, informacje te są dostępne zainteresowanym z pomocą Google. Przekazane w takiej formie to zwykła reklama nic nie wnosząca do tematu.
Wydaje mi się, że właśnie tego dotyczy wątek - zapytania czy istnieje przystosowanie Openbravo ERP do polskich warunków. Google w niczym tutaj nie pomoże, bo ogólnodostępnego dostosowania Openbravo ERP do polskich warunków na dzień dzisiejszy nie ma. W sieci istnieje jedynie lokalizacja systemu zawierająca bardzo dużo błędów, która dodatkowo przystosowana jest do wersji 2.35. W związku z tym chciałem poinformować, że istnieje komercyjne dostosowanie systemu Openbravo ERP do polskich warunków stworzone przez naszą firmę.
Pozdrawiam,
eVolpe Consulting Group
Witam!
System Openbravo ERP jest bardzo interesującym rozwiązaniem, które z powodzeniem może być wykorzystywane w polskich przedsiębiorstwach. Niestety tak jak zostało wspomniane darmowa polska lokalizacja dostępna jest jedynie dla wersji 2.35. Ze swojej strony dodam, że pozostawia ona wiele do życzenia jeśli chodzi o zastosowaną terminologie. Czasami ma się wrażenie, że do jej wykonania zostało wykorzystane narzędzie tłumacz Google.
Całe szczęście istnieją komercyjne rozwiązania, które umożliwiają polonizację interfejsu oraz dostosowanie systemu do polskich warunków prawno-finansowych.
Pozdrawiam.
System Openbravo ERP jest bardzo interesującym rozwiązaniem, które z powodzeniem może być wykorzystywane w polskich przedsiębiorstwach. Niestety tak jak zostało wspomniane darmowa polska lokalizacja dostępna jest jedynie dla wersji 2.35. Ze swojej strony dodam, że pozostawia ona wiele do życzenia jeśli chodzi o zastosowaną terminologie. Czasami ma się wrażenie, że do jej wykonania zostało wykorzystane narzędzie tłumacz Google.
Całe szczęście istnieją komercyjne rozwiązania, które umożliwiają polonizację interfejsu oraz dostosowanie systemu do polskich warunków prawno-finansowych.
Pozdrawiam.
A nie lepiej rozwiązań szukać u siebie?
Tak jak to zostało napisane wcześniej. System Anakonda. Napisany od początku po polsku i z myślą o polskim rynku. GNU GPL, otwarty kod, wciąż rozwijany, z powodzeniem używany przez wielkie przedsiębiorstwa.
Wiem, co piszę. System znam od środka, rozwijam go.
rs-anakonda.org
Tak jak to zostało napisane wcześniej. System Anakonda. Napisany od początku po polsku i z myślą o polskim rynku. GNU GPL, otwarty kod, wciąż rozwijany, z powodzeniem używany przez wielkie przedsiębiorstwa.
rs-anakonda.org
W tym przypadku bardzo dużo zależy od konkretnych potrzeb danego przedsiębiorstwa. O systemie Anakonda trudno mówić w kontekście systemów ERP (m.in brak modułu MRP - jeden z podstawowych warunków dla systemów klasy ERP). Różnice funkcjonalne są tutaj również bardzo duże. Oczywiście w niektórych przypadkach może się okazać, że bazowa funkcjonalność będzie wystarczająca.nataan pisze:A nie lepiej rozwiązań szukać u siebie?
rs-anakonda.org
Dodatkowo trudno jest tutaj porównywać dynamikę rozwoju projektu:
* Openbravo ERP - jeden z najszybciej rozwijających się systemów Open Source na świecie (wg. rankingów SourceForge), który jest dodatkowo bardzo dobrze udokumentowany,
* RS Anakonda - projekt rozwojowy, przeznaczony jedynie na polski rynek,
Jedynym argumentem nie może być tutaj również dostosowanie do polskich warunków, ponieważ tak jak wcześniej wspomniałem istnieje dostosowanie systemu Openbravo ERP do naszej lokalnej specyfiki. RS Anakonda jest z kolei bardzo ciekawym projektem, któremu warto się przyglądać i śledzić jego dalszy rozwój.
Dodam, że również znam bardzo dobrze system, o którym piszę (Openbravo ERP) - wdrażam go, rozwijam, promuję i dostosowuję do polskich warunków