zanika wygl

Ogólne pytania dotyczące systemu
Awatar użytkownika
xkamil666

zanika wygląd kursora zainstalowanego z nowego motywu - gnome, Squeeze

Post autor: xkamil666 »

Witam.
Jestem początkującym użytkownikiem Debiana Squeeze. Korzystam z GNOME 2.30.2. Mam zainstalowane kilka motywów (w tym kursorów). Problem polega na tym, że każdy wybrany kursor nie jest widoczny cały czas. Załóżmy, że wybieram kursor z motywu Azenis, na pulpicie widzę jednak standardowy biały kursor, a ten z motywu jest widoczny tylko gdy np. najadę na jakiegoś linka w przeglądarce, rozciągam okienka itp. W każdej innej sytuacji widoczny jest ten standardowy.
Przeinstalowanie kursorów, jak i motywów nie pomogło. Wydaje mi się, że nie może to być wina motywu ponieważ dzieje się tak z każdym jednym kursorem. Możliwe że stało się to po jakiejś aktualizacji, ponieważ zaraz po instalacji Debiana wszystko było ok.
yantar
Member

Post autor: yantar »

Spróbuj czegoś takiego. Wejdz do tego katalogu na /home:

Kod: Zaznacz cały

/.icons/default
Znajdziesz tam plik index.theme odpowiadający za domyślny motyw kursora. Jego zawartość wygląda mniej więcej tak:

Kod: Zaznacz cały

[Icon Theme]
Name = Crystal Blue
Comment = A cursor theme inspired from Crystal icons by Mart - Blue version
Inherits = Azenis-Orange
Zmień na pasujące nazwy z twoich motywów. (powyżej domyślnym jest Crustal Blue, używanym Azenis-Orange)
Kiedyś sam z podobnym przypadkiem dość długo wojowałem i chyba to akurat zadziałało.
ODPOWIEDZ