obracanie kostki w compiz fusion

Ogólne pytania dotyczące systemu
wilk_DB
Beginner

obracanie kostki w compiz fusion

Post autor: wilk_DB »

Mam pytanie, czy istnieje możliwość obracania kostki w compiz fusion suwakiem myszki (rolką przewijania)?
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

W Xfce to na pewno działa, pod GNOME chyba nie, tylko jak najedziesz na boczną ścianę.
Awatar użytkownika
diabolic3
Beginner

Post autor: diabolic3 »

W KDE też działa trzeba było tylko odpowiednio w konfiguracji skrótów ustawić.
Awatar użytkownika
xkamil666

Post autor: xkamil666 »

Na GNOME 2.30.2 działa, jednak tylko wtedy, kiedy kursor myszy znajduje się na tle pulpitu, jeżeli jakiś program jest zmaksymalizowany to nie jest to możliwe, jeśli natomiast jest w okienku to wystarczy najechać na pulpit i można obracać. Nie wiem czy można to jakoś inaczej ustawić, nie bawiłem się tym ponieważ nie jest mi to potrzebne, dla mnie poręczniejsza jest kombinacja klawiszy z racji tego, że korzystam z netbooka.
button
Beginner

Post autor: button »

diabolic3 pisze:W KDE też działa trzeba było tylko odpowiednio w konfiguracji skrótów ustawić.

A w którym miejscu to ustawiasz, bo ja bym chętnie ten skrót wyłączył a jakoś nie mogę sie doszukać tego w ccsm.
Awatar użytkownika
diabolic3
Beginner

Post autor: diabolic3 »

button pisze:A w którym miejscu to ustawiasz, bo ja bym chętnie ten skrót wyłączył a jakoś nie mogę sie doszukać tego w ccsm.
W tym wypadku trzeba odhaczyć przełącznik wirtualnych pulpitów, i pod odpowiedni przycisk ustawić inicjowanie obrotu jeśli chcesz obracać kostką za pomocą ruchu myszki. Sprawdzałem u mnie, ale na przyporządkowanym innym przycisku myszki niż przycisk rolki przewijania..
ODPOWIEDZ