Dziękuję za zainteresowanie się problemem. Przejrzałem plik /var/log/syslog i trochę mnie niepokoi parę linijek. Nie będę całego pliku wklejał bo to bez sensu, ale co jakiś czas pojawia się takie coś:
Kod: Zaznacz cały
Jul 1 16:30:57 debian udevd[359]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR{}= to match the event $
Jul 1 16:30:57 debian udevd[359]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR{}= to match the event $
Czym jest ATTR, dlaczego mówi mi coś o usunięciu udev (
przepraszam, mój angielski jest na marnym poziomie).
Wracając do kodowania, uruchomiłem:
Ustawiałem na UTF-8 i problem nie zniknął, próbowałem z ISO-8859-2 i cp1250. Nie mam jednak pewności co do drugiego etapu. Zaznaczyłem tam Latin2 - Europa centralna i rumuński? Wydawał się najrozsądniejszy, ale może się mylę. Są takie do wyboru:
. arabski
# armeński
# cyrylica - KOI8-R i KOI8-U
# cyrylica - języki niesłowiańskie
# cyrylica - języki słowiańskie (oraz bośniacki i łaciński serbski
. etiopski
# gruziński
# grecki
# hebrajski
# lao
# Latin1 i Latin5 - Europa zachodnia i języki tureckie
# Latin2 - Europa centralna i rumuński
# Latin3 i Latin8 - cziczewa, esperanto, irlandzki, maltański i walijski
# Latin7 - litewski, łotewski, maoryski i marszalski
. Latin - wietnamski
# tajski
. Złożony - łaciński, cyrylica słowiańska, hebrajski, podstawowy arabski
. Złożony - łaciński, cyrylica słowiańska, grecki
. Złożony - łaciński, słowiańska i niesłowiańska cyrylica
Jeśli ktoś mógłby pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny.
A no i właśnie dziwi mnie fakt, że podczas
aktualizacji nie wyświetlił się żaden najmniejszy błąd, chociaż fakt, że nie siedziałem cały czas i nie przyglądałem się linijka po linijce.
Wszystko się zainstalowało, później musiałem zainstalować xserver i ogólnie póki co to działa wszystko w porządku. Miejmy nadzieję, że tak będzie w dalszym ciągu.
Dzisiaj miałem trochę czasu, więc znalazłem coś takiego:
http://linuxindetails.wordpress.com/200 ... nt-device/
Jest tam napisane, by w pliku
zamienić SYSFS na ATTR [/B], jeśli dobrze zrozumiałem. Problem, że u mnie tego pliku
po prostu nie ma. No ale idąc dalszą drogą instrukcji wykonałem
oraz
Po uruchomieniu ponownym nadal pojawiają się błędy:
debian udevd[359]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR{}= to match the event $
Zainstalowałem wcześniejszą wersję
jądra i jest to samo. Zauważyłem również, że przy uruchamianiu systemu pod tym błędem pojawia się coś odnoście xserver-input-wacom-rules, jakoś tak, czyli chyba odnośnie touchpada. No i faktycznie touchpad niby działa, jednak nie da się nic aktywować "stukając" w niego. Wydaje mi się, że problem jest gdzieś w xserverze. Dzisiaj jeszcze sformatuje calutki dysk i zainstaluję świeżego Debiana, jeśli problemy się będą powtarzać to chyba pozostanę na Lennym.
Dodane:
Zainstalowałem sobie Debiana Lenny zmieszanego ze
Squeeze. Wydaje mi się, że jest to najlepsze rozwiązanie. Mam większy priorytet ustawiony na wersję
stabilną, więc jeśli nie znajdzie jakiegoś pakietu w Lenny to pociągnie ze Squeeze, ewentualnie wydaję polecenie:
i pobiera ze
Squeeze. Lenny odpowiada mi w pełni, jedynie dograłem sobie kadu i parę pierdół ze
Squeeze i jest teraz elegancko, polecam takie rozwiązanie