Serwer gry - jak doinstalowa

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
eMM

Serwer gry - jak doinstalować bibliotekę boost?

Post autor: eMM »

Witam.
Chciałem na początku wszystkich serdecznie przywitać, jestem początkującym użytkownikiem, ale wiem co to wyszukiwarka, Google itd. dlatego przez wiele czasu wystarczało Mi tylko czytanie forum.

Do rzeczy.
Chciałem zainstalować sobie serwer gry, do którego wymagana jest biblioteka ,,boost'' i niestety przy poleceniu:

Kod: Zaznacz cały

make
otrzymuję:

Kod: Zaznacz cały

In function `__static_initialization_and_destruction_0':
/usr/include/boost/system/error_code.hpp:205: undefined reference to `boost::system::get_posix_category()'
/usr/include/boost/system/error_code.hpp:209: undefined reference to `boost::system::get_posix_category()'
baseevents.o: In function `__static_initialization_and_destruction_0':
/usr/include/boost/system/error_code.hpp:205: undefined reference to `boost::system::get_posix_category()'
/usr/include/boost/system/error_code.hpp:209: undefined reference to `boost::system::get_posix_category()'
beds.o: In function `__static_initialization_and_destruction_0':
beds.o:/usr/include/boost/system/error_code.hpp:209: more undefined references to `boost::system::get_posix_category()' follow
collect2: ld returned 1 exit status
Nie wiem jak to ugryżć, może ktoś podsunąć jakąś podpowiedz?
W systemie, oczywiście mam:
[INDENT]libboost-system-dev
libboost-dev libboost-regex-dev
libboost-date-time-dev
libboost-filesystem-dev[/INDENT]
Moja dystrybucja to Debian Lenny.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że doświadczeni użytkownicy będą mieli jakieś podpowiedzi.
Tomasz
Awatar użytkownika
bigben

Post autor: bigben »

Wygląda mi to na błąd samej bibliotece libboost, ale mogę się mylić. Podaj nazwę tej gry to może będzie łatwiej Ci pomóc.
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Post autor: lessmian2 »

Doinstaluj libboost1.35-dev.
ODPOWIEDZ