Zdaję sobie sprawę z tego, że używana przeze wersja Opery (10.53 Internal) jest jeszcze mocno testowa i stąd może ten problem ale czy na pewno ?
Gdy oglądam filmik na youtube i otworzę nową zakładkę by coś np. wyszukać w google to nie mogę tam pisać. Tak jakby klawiatura była zablokowana.
Przy youtube jest to prawie zawsze, ale także zdarza się gdy mam uruchomione także inne zakładki - może to coś z flashem ?
Inne przeglądarki działają dobrze, starsza wersja opery chyba też OK (nie pamiętam).
Opera 10.53 - nie da si
Jeśli na innych przeglądarkach jest "OK", to bardzo wątpliwym jest żeby problem był flash.Dalik pisze: Przy youtube jest to prawie zawsze, ale także zdarza się gdy mam uruchomione także inne zakładki - może to coś z flashem ?
Inne przeglądarki działają dobrze, starsza wersja opery chyba też OK (nie pamiętam).
Sprawdziłem u siebie testowo następującą kombinację: Opera 10,53 (http://deb.opera.com/) + na dwóch kartach uruchomiony Youtube + na trzeciej wpisywanie tekstu na Google.
I problem z niemożliwością wprowadzania tekstu u mnie w ogóle nie występuje.
Stawiałbym raczej na jakieś błędy w ustawieniach.
Proponuje sprawdzić na "czystej" niemodyfikowanej wersji Opery.
Ściągnij Operę spakowaną w pliku: .tar.bz2
Pełna nazwa obecnej wersji to: opera-10.53-6330.i386.linux.tar.bz2
Następnie rozpakuj gdzieś ten plik np. do katalogu domowego.
W rozpakowanym katalogu otwórz konsolę (klawisz: F4) i wpisz:
Kod: Zaznacz cały
./opera
-
Rację zainstalować 10.60, bo jest już naprawione. http://my.opera.com/desktopteam/blog/20 ... e-bugfixes
Odświeżam temat.
Nowy system, na innym komputerze.
[INDENT]Opera 10.60 Internal
Linux Squeeze 2.6.32-5-686[/INDENT]
Zainstalowane wtyczki
Ten sam problem, czyli podczas odtwarzania filmiku z youtube otwieram nową zakładkę i nie da się tam nic pisać. Taka zawieszka na jakieś parę minut.
Edycja:
Testuję wersję 10.61 - jak na razie działa bez zarzutu.
Nowy system, na innym komputerze.
[INDENT]Opera 10.60 Internal
Linux Squeeze 2.6.32-5-686[/INDENT]
Zainstalowane wtyczki
Kod: Zaznacz cały
Wtyczki
Shockwave Flashapplication/futuresplash FutureSplash Player spl
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf,swt
/usr/lib/adobe-flashplugin/libflashplayer.so
Edycja:
Testuję wersję 10.61 - jak na razie działa bez zarzutu.