Jaki serwer dedykowany do testów?

Wszystko Off Topic
G O R E

Jaki serwer dedykowany do testów?

Post autor: G O R E »

Szukam serwera dedykowanego, na którym dostałbym gołego Debiana i mógłbym potrenować konfiguracje serwera poczty (postfix) i apache. Najlepiej z opcją płatności za miesiąc lub kwartał (planuje korzystać z niego góra 3 miesiące).

Co możecie mi polecić?
kaworu

Post autor: kaworu »

Po co ci dedykowany ? Jeśli masz nadmiar pieniędzy to ja chętnie podam ci numer konta :P. Jeśli nie możesz postawić sobie na swojej maszynie debiana to zaglądnij sobie na logout.pl i zainteresuj się VPS'ami (http://logout.pl/?s=vps-lh) najtańsza opcja ci wystarczy do zabawy. Sam mam u nich dwa VPSy i jestem bardzo zadowolony.
G O R E

Post autor: G O R E »

O, bardzo fajna oferta. Czyli tam dostanę pełen dostęp do systemu i mogę robić co chcę za 28zł miesięcznie?

A czy konfigurację bind9 też można na takim VPS potrenować?
kaworu

Post autor: kaworu »

Masz pełny dostęp do systemu, oczywiście jest to wirtualna maszyna i nie pobawisz się za bardzo jądrem, ale jak najbardziej cała reszta jest dostępna. Czysty debian chyba lenny o ile się nie mylę w wersji minimalnej instalacji tylko to co potrzebne by uruchomić system i doinstalować całą resztę.
Awatar użytkownika
adasiek_j
Beginner

Post autor: adasiek_j »

Generalnie w logout.pl masz wirtualizację opartą o OpenVZ (miałem tam VPS'a przez ponad rok). Dostaniesz konto roota i wszystko co potrzebujesz. Jak nie będziesz chciał sprawdzać takich rzeczy jak OSSEC HIDS czy niskopoziomowe dostępy do dysków, to cała reszta swobodnie działa OK. Ja miałem ISPConfig na tym i całkiem fajnie działało.

Adam
ODPOWIEDZ