kopia bazy danych na streamerze HP StorageWorks DAT 160 USB

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
fanatico
Beginner

kopia bazy danych na streamerze HP StorageWorks DAT 160 USB

Post autor: fanatico »

Witam!
Możliwe, że temat był poruszany ale niestety nie odnalazłem, dlatego z góry przepraszam jeżeli naruszam zasady forum. Jak już napisałem, chciałbym robić kopię bezpieczeństwa bazy danych na streamerze HP StorageWorks DAT 160 USB. Nie ma w tym żadnego problemu jeżeli streamer jest podłączony do serwera. Ja natomiast chciałbym to robić z mojego komputera, na którym mam Debiana i do którego podłączony jest streamer. Komputery są w tej samej sieci, na serwerze jest Windows Server 2003 i logowanie do serwera jest ,,lokalne''. Żadnych domen itp.

Co do samej bazy danych to rośnie bardzo szybko, ponieważ wdrożyliśmy program, z którego korzysta również 23 jednostki podległe pod nas, a i w każdej jednostce jest również serwer, który ftp wysyła słowniki do naszego serwera. Bardzo ciężko to wszystko wytłumaczyć tak jak nam zasadę działania tego wszystkiego, ale nie o to tu chodzi. Czy jest sens robić to w ten sposób i czy ma ktoś jakiś fajny pomysł. Wiem, że rsync się nadaje, ale może ma ktoś jakiś inny sposób, albo konkretną stronę z pełnym opisem jak to zrobić. Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź. Dziękuje i pozdrawiam!
ODPOWIEDZ