Error:
kernel includes at /lib/modules/2.6.33-2.slh.6-sidux-686/build/include do not match current kernel.
they are versioned as ""
instead of "2.6.33-2.slh.6-sidux-686".
you might need to adjust your symlinks:
- /usr/include
- /usr/src/linux
[Error] Kernel Module : Failed to compile kernel module - please consult readme.]
symlinki są w porządku. Dla pewności odinstalowałem wszystkie stare jądra i ich nagłówki i skonfigurowałem ponownie pakiet nagłówków z bieżącego. Skutku brak. Po czym to bydle stwierdza, że nagłówki są niby od innego jądra? Da się to jakoś obejść?
Nie mam styczności ze sterownikami własnościowymi Radeonów, ale czy jesteś pewien, że one działają z wersją .33 jądra? Przecież ostatnio były problemy, by w ogóle obsługiwały .32.
Tu masz temat z forum Siduksa. Link
Przejrzyj ich forum, może coś znajdziesz.
Witam
Na jądrze 2.6.33 z siduxa (64bit) sterowniki zamknięte działają prawidłowo. Problem może być automatyczne tworzenie modułu po aktualizacji jądra. W takiej sytuacji należy przeinstalować pakiet fglrx-dkms i zrestartować system.
Sterowniki zamknięte instalowane z paczki - brak obrazu. Otwarte ati i radeon działają w miarę dobrze o ile akurat zdarzy im się uruchomić. Radeonhd działa, wydajność fatalna, grzeje się. Po informacjach z dmesg doszedłem, że radeonhd gryzie się z ati i radeonem, po wywaleniu powyższych - działa jak odrzutowiec, akceleracja jest, composite nie ma, grzeje się jak się grzał. Karta jak to kogoś interesuje to mHd2600 Pro w laptopie MSI GX-610. System 32 bit, testowałem 6 jajek, wszystkie siduxowe.
Dodane:
Problem nie został rozwiązany,ale temat raczej do zamknięcia. Zostaję na otwartych, które doprowadziłem do używalności.
No dobrze. Jako człowiek upierdliwy, nie śpiący po nocach i tak dalej, nie dałem za wygraną. Problem okazał się prosty - po zmianie jajka z siduxowego na dystrybucyjne sterowniki zainstalowały się bezproblemowo. Temat więc rozwiązany.