Witam.
Problem: skrypt ma się uruchomić automatycznie po zalogowaniu użytkownika do gnome, dodany został do programów startowych w sesjach, ale bez efektu.
Występuje w zakładce bieżące sesje z jakimś kółkiem do pływania i ikonką z suwaczkami (nie wiem co to oznacza).
Testowałem już edycje pliku Default w /etc/gdm/PostLogin ale prawdopodobnie ze względu na nieskończoną pętle w skrypcie środowisko dalej nie startuje.
Ponieważ skrypt odwołuje się do aplikacji działających pod gnome to runlevele chyba też nie wchodzą w grę? A w "google" przede wszystkim o tym się ludzie rozpisują.
Bardzo proszę o pomoc lub link.
Gnome, sesje, programy startowe, skrypt dodany ale si
-
?piter_wasil pisze: Występuje w zakładce bieżące sesje z jakimś kółkiem do pływania i ikonką z suwaczkami (nie wiem co to oznacza).
Testowałem już edycje pliku Default w /etc/gdm/PostLogin ale prawdopodobnie ze względu na nieskończoną pętle w skrypcie środowisko dalej nie startuje.
Nawet jeśli by tak było, to czemu nie usuniesz błędu zamiast szukać innego sposobu jego uruchomienia?
Swego czasu odpalałem skrypt właśnie w PostLogin, który miał w środku długi stan uśpienia, a środowisko uruchamiało się bez problemu.
-
Czy pętla nieskończona to błąd?
Skrypt ma na celu odtwarzać w nieskończoność pliki swf:
Chciałbym aby działał po zalogowaniu do gnome. Jeżeli uruchomię go z PostLogin to nie uruchomi się gnome.
Nie udało mi się znaleźć nigdzie rozwiązania. Zakładam, że sprawę powinien załatwić mechanizm ładowania sesji ale nie działa poprawnie.
Jeżeli zna ktoś rozwiązanie bardzo proszę o pomoc.
Skrypt ma na celu odtwarzać w nieskończoność pliki swf:
Kod: Zaznacz cały
while [ 1 ]
do
for plik in *.swf
do
`gnash --fullscreen --once $plik`
done
Chciałbym aby działał po zalogowaniu do gnome. Jeżeli uruchomię go z PostLogin to nie uruchomi się gnome.
Nie udało mi się znaleźć nigdzie rozwiązania. Zakładam, że sprawę powinien załatwić mechanizm ładowania sesji ale nie działa poprawnie.
Jeżeli zna ktoś rozwiązanie bardzo proszę o pomoc.