Czyli to co w temacie - chciałbym na debianie mieć wygląd domyślny ten co jest w ubuntu (chyba human się nazywa - albo to tylko ikonki mają taką nazwę). Czy da się coś takiego zrobić :?: (na przykład kopiując jakieś pliki z ubuntu (kubuntu + gnome)).
Szukałem w gnome art i nie znalazłem tego stylu. (ikonki to takie pomarańczowe)
PS. Daleczego tilda pokazuje w tle tapetę z gnome - jak ja siedzę w sesji KDE :?:
Jak zrobi
Wiem o tym ale na początku po instalce tildy była tam wyświetlana tapeta z KDE a teraz nie wiem czemu (może dlatego że kiedyś nautilusa uruchomiłem pod KDE) wyświetla się cały czas tapeta z gnom'a.
Może jakiś proces się przy starcie uruchamia odpowiadający za pulpit gnome, ale ja niestety nie wiem jak on się nazywa żeby go przytłuc (wiem że dla kde to kdesktop).
A tak dokładniej to chyba po zainstalowaniu gnome'a wyświetla się tam tapeta gnome
I jaki obrazek bym nie wybrał w ustawieniach tildy to zawsze wyświetla tapetę gnome'a - a po ponownym uruchomieniu tildy z powrotem pisze brak (w miejscu ścieżki obrazka)
EDIT: Ikony już mam - tylko teraz znaleźć styl
Może jakiś proces się przy starcie uruchamia odpowiadający za pulpit gnome, ale ja niestety nie wiem jak on się nazywa żeby go przytłuc (wiem że dla kde to kdesktop).
A tak dokładniej to chyba po zainstalowaniu gnome'a wyświetla się tam tapeta gnome
I jaki obrazek bym nie wybrał w ustawieniach tildy to zawsze wyświetla tapetę gnome'a - a po ponownym uruchomieniu tildy z powrotem pisze brak (w miejscu ścieżki obrazka)
EDIT: Ikony już mam - tylko teraz znaleźć styl
Styl tez już mam ale tylko kolory. Nie da się zrobić żeby przyciski miały wygląd taki jak w gnome :?:
PS. Zatłukłem kdesktop i okazało się że w tle siedzi tapeta gnome. Uruchomiłem jeszcze raz kdesktop i tilda zmieniła tapetę na tą z KDE
EDIT: Czemu jak z konsoli uruchomię nautilusa do uruchamia się taki "okrojony" (mało opcji itp.). Jak wybiorę wykonaj polecenie z menu kde i tam dam nautilusa to uruchamia się normalny.
PS. Zatłukłem kdesktop i okazało się że w tle siedzi tapeta gnome. Uruchomiłem jeszcze raz kdesktop i tilda zmieniła tapetę na tą z KDE
EDIT: Czemu jak z konsoli uruchomię nautilusa do uruchamia się taki "okrojony" (mało opcji itp.). Jak wybiorę wykonaj polecenie z menu kde i tam dam nautilusa to uruchamia się normalny.
Co do tilda - to nie lepiej Yakuake?
ze screen'em na czele 
Kod: Zaznacz cały
aptitude install yakuake