Oczywiście, że tak.Rozumiem, że w tedy będę to stare mógł spokojnie odinstalować?
Obj
-
- Beginner
Próbuje zainstalować Debiana z systemem plików ext4 ale niestety nie mam go w wyborze przy tworzeniu partycji. Jest ext2 ale już ext4 jak wspomniałem nie ma. Czego to może być wina?
Udało mi się zainstalować Debiana jako podstawowy system bez x-ów w kilku wariantach.
Dla ext3 przy dysku 10GB, po odpowiedniej instalacji i kilku bezbolesnych operacjach mój Debian ma tylko 344MB.
Dla ext2 przy dysku 10GB, po odpowiedniej instalacji i kilku bezbolesnych operacjach mój Debian zajmuje 159MB.
Udało mi się zainstalować Debiana jako podstawowy system bez x-ów w kilku wariantach.
Dla ext3 przy dysku 10GB, po odpowiedniej instalacji i kilku bezbolesnych operacjach mój Debian ma tylko 344MB.
Dla ext2 przy dysku 10GB, po odpowiedniej instalacji i kilku bezbolesnych operacjach mój Debian zajmuje 159MB.
-
- Beginner
fnmirk pisze:peter86, podziel się swoimi spostrzeżeniami na forum, a nie ograniczaj się do tych co będą mieli ochotę napisać. Dzisiaj jesteś chętny do udzielenia odpowiedzi. Za jakiś czas zmienisz zainteresowania i zostawisz zainteresowanych na lodzie.
Nie dziękuje. Osoby zainteresowane jak zmniejszyłem system po instalacji Debiana, zapraszam do kontaktu przez.
-
- Beginner
fnmirk pisze: peter86, forum jest dla wszystkich użytkowników nie tylko dla niektórych. Rozwiązania problemów są jawne. Nie chcesz udostępniać informacji Twoja sprawa. Forum nie jest skrzynką kontaktową do załatwiania własnych interesów. Wykup płatną reklamę.
Forum jest dla wszystkich użytkowników, dodatkowo traktuje o systemie operacyjnym oraz wolnym oprogramowaniu. Tymczasem już dwukrotnie zmieniłeś treść moich postów. To jest przykład tego, jak ogranicza moje prawa moderator forum głównego wsparcia debiana w Polsce. Gratulacje. Fajnie, że ostatnio zmieniliście szatę graficzną, teraz wystarczy ze zmienicie podejście do użytkowników na bardziej „otwarte”.
Temat ten, który stworzyłem daje wiele wskazówek dotyczących zmniejszania objętości systemu. Jest w nim po części rozwiązanie problemu. Treści są jawne. Mój sposób jest moim prywatnym prostym sposobem i...