Witam.
Mam ACERa na procku Intela T5500 i GPRS z Orange. Chciałbym zainstalować sobie na nim DEBIANA, bo słyszałem o nim dużo dobrych rzeczy. Nie wiem jednak jaką wersję DEBIANA pociągnąć z HTTP. Wiem, że chce aktualną stabilną wersję, to znaczy 4.0, ale na jaką platformę go pobrać :?: Na i386 :?:
Interesuje mnie też, czy będę miał dostęp do neta przez GPRSa, a jak tak to jak to wszystko poinstalować :?: Proszę o pomoc, za którą z góry dziękuję ;-) Pozdro dla wszystkich.
Jak dobra
- mesiu84
- Beginner
to jest procek 32 czy 64 bitowy?? bo jak 32 to i386, a jak 64 to ia63, jeśli chodzi o neta to instalowaliśmy z kumplem takie coś kolesiowi ale z plusa, są opisy na necie, tam to ograniczało się do napisania prostego pliku konfiguracyjnego, jedyne co było trudne to podanie hasła, które gość musiał jakoś wyciągnąć od plusa
no ale do tego neta to opisy są na necie
poszukaj 
no ale do tego neta to opisy są na necie

Jeżeli chodzi o ten GPRS, to tutaj masz http://www.internecik.com/?pg=howto&pg2=se_gc75linux
Wprawdzie do Slackware'a, ale podejrzewam ze pod Debianem powinno pojsc bez problemu..Jeżeli nie rozumiesz ang. to przetlumacze Ci to na polski, chociaz podejrzewam ze znajdzie sie Tutorial do tego modemu po polsku na necie...
Wprawdzie do Slackware'a, ale podejrzewam ze pod Debianem powinno pojsc bez problemu..Jeżeli nie rozumiesz ang. to przetlumacze Ci to na polski, chociaz podejrzewam ze znajdzie sie Tutorial do tego modemu po polsku na necie...
he he dziwna sprawa bo wiecha się tylko podczas dostępu do netu ale zauważyłem to też pod win Xp (chociaż rzadziej) sypie niebieske ekrany zrzut pamięci fizycznej. Zaczynam podejżewać że mi radiówka padała i dla tego te jaja, wczoraj dla testu obciążałem Etcha wszystkim co sie da i git jak tylko wlazłem na net zwis po 5 minutach.