[+] Nie dzia

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Todi

[+] Nie działa zmiana nazwy domeny

Post autor: Todi »

Otóż mam taki problem:
  • domena w nazwa.pl
  • serwer dedykowany ovh.pl/kimsufi.pl
Gdy zmienię w panelu domeny z nazwa.pl DNS na:
  • ns1 ks357520.kimsufi.com
  • ns2 ns.kimsufi.com
Nie działa. Gdy podam ip i zaznaczę opcję przekierowania na ip to samo.

Dlaczego?

Zanim napisałem temat szukałem przez Google, nie jestem z tych co od razu zakładają tematy.
Doczytałem się, że trzeba dodać do pliku httpd.conf ale gdy to robię przy restarcie apache2 wywala błąd.

Może ktoś napisać gdzie i co trzeba skonfigurować? Próbowałem wielu poradników ciągle to samo. 3 dni się z tym bawiłem.
System to Debian 5.0
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Post autor: lessmian2 »

Todi pisze:Gdy zmienię w panelu domeny z nazwa.pl DNS na:
ns1 ks357520.kimsufi.com
ns2 ns.kimsufi.com
Na tych DNS'ach jest skonfigurowana Twoja domena?
Todi pisze:Nie działa. Gdy podam ip i zaznaczę opcję przekierowania na ip to samo.

Dlaczego?
Czym się objawia to "niedziałanie"? Napisz co dokładnie chcesz zrobić, bo trochę zamieszałeś.
Todi pisze:Doczytałem się, że trzeba dodać do pliku httpd.conf ale gdy to robię przy restarcie apache2 wywala błąd.
Tak, bo widzimy co dodałeś do konfiguracji serwera WWW i jakimi błędami teraz sypie.

Nie podałeś właściwie żadnych informacji które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu. Tak na moje oko, to próbujesz podpiąć domenę pod swój serwer www. W tym celu wystarczy w panelu nazwa.pl podać adres IP na który ma wskazywać Twoja domena, a u siebie na serwerze skonfigurować odpowiedniego VHosta. Czy o to Ci chodzi?
Todi

Do zamknięcia sam już sobie poradziłem. Wiem, mało informacji podałem.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

&quot pisze:Wiem, mało informacji podałem.
Todi, to w ramach rehabilitacji napisz w jaki sposób rozwiązałeś ten problem.
Todi

Otóż za nic ... nie działała domena po ustawieniu dns jakie podane są w panelu ovh nawet jak ustawiałem virtual hosty. Lecz gdy przekieruje sie domene na ip i doda virtual hosty wszystko działa tylko nie można założyć poczty (?)
ODPOWIEDZ