Clamav - skanowanie partycji Windows pod Debianem
Clamav - skanowanie partycji Windows pod Debianem
Witem.
Mam problem. Potrzebuje aby ktoś pomógł mi przeskanować partycję Windosową pod Debianem Lenny za pomocą programu Clamav.
Ja niestety nie potrafię sam tego zrobić. I proszę nie pisać abym zrobił to pod Windows bo nie mogę się do niego dostać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ps. Nie znalazłem takiego tematu i dlatego założyłem.
Mam problem. Potrzebuje aby ktoś pomógł mi przeskanować partycję Windosową pod Debianem Lenny za pomocą programu Clamav.
Ja niestety nie potrafię sam tego zrobić. I proszę nie pisać abym zrobił to pod Windows bo nie mogę się do niego dostać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ps. Nie znalazłem takiego tematu i dlatego założyłem.
-
- Senior Member
Niestety nie pomogło. Dalej sie pokazuje błąd "Błędna opcja montowania podczas próby zamontowania woluminu". Nie wiem co mam zrobic
[ Dodano: |8 Mar 2010|, 2010 10:07 ]
Zauwazyłem ze we właściwosciach woluminu=>volume=>ustawienia nic nie jest wpisane w punkt montowania, system plików oraz opcje montowania. Może to jest przyczyną. Czekam na odpowiedzi
[ Dodano: |8 Mar 2010|, 2010 10:07 ]
Zauwazyłem ze we właściwosciach woluminu=>volume=>ustawienia nic nie jest wpisane w punkt montowania, system plików oraz opcje montowania. Może to jest przyczyną. Czekam na odpowiedzi

-
- Senior Member
-
- Senior Member
Witam,
daj wynik polecenia:
W jaki sposób próbujesz podmonotwać partycję windowsa [klej komendę i jej wynik]?
Gparted faktycznie bym nie ruszał na twoim miejscu, bo możesz sobie nieźle namieszać.
daj wynik polecenia:
Kod: Zaznacz cały
fdisk -l
Gparted faktycznie bym nie ruszał na twoim miejscu, bo możesz sobie nieźle namieszać.