Startowy dysk USB instalacyjny z 2.6.32-9
Startowy dysk USB instalacyjny z 2.6.32-9
Witam.
Czy jest możliwość stworzenia obrazu instalacyjnego (nawet netinstall) właśnie z tym jądrem (2.6.32-9)? Głównie chodzi mi o sterowniki atl1c i ath9k.
Z Linuksem nie widziałam się 3 lata, więc proszę weźcie to pod uwagę.
Czy jest możliwość stworzenia obrazu instalacyjnego (nawet netinstall) właśnie z tym jądrem (2.6.32-9)? Głównie chodzi mi o sterowniki atl1c i ath9k.
Z Linuksem nie widziałam się 3 lata, więc proszę weźcie to pod uwagę.
Z jądrem 2.6.32 już jest => http://kmuto.jp/debian/d-i/
Ale czy jest to akurat 2.6.32-9, to nie mam pojęcia.
Ale czy jest to akurat 2.6.32-9, to nie mam pojęcia.
-
- Senior Member
Jak mam stare jądro to mi nie wykrywa karty sieciowej (etherent), przy czym niestety nie mogę wybrać instalacji przez wifi, bo jest błąd związany z wyszukiwaniem sieci.
A z usb/karty pamięci muszę instalować dlatego, że to netbook i nie ma napędu.
Aktualnie mi się udało zainstalować Squeeze, którego zaktualizowałam do Sida. Niestety nie mam dźwięku i wifi. Dodatkowo straszny bałagan sobie zrobiłam, więc tym razem chcę jakoś sensownie to zainstalować.
A z usb/karty pamięci muszę instalować dlatego, że to netbook i nie ma napędu.
Aktualnie mi się udało zainstalować Squeeze, którego zaktualizowałam do Sida. Niestety nie mam dźwięku i wifi. Dodatkowo straszny bałagan sobie zrobiłam, więc tym razem chcę jakoś sensownie to zainstalować.
Skoro masz już zainstalowanego Debiana i udało się wykonać jakąś aktualizację to z tego wynika, że masz jakieś połączenie z internetem.
Nie musisz ponownie instalować systemu. Wystarczy skorzystać z dostępnych narzędzi. Trochę pakietów usunąć, trochę zainstalować ponownie.
Przedstaw wyniki poleceń:
Nie musisz ponownie instalować systemu. Wystarczy skorzystać z dostępnych narzędzi. Trochę pakietów usunąć, trochę zainstalować ponownie.
Przedstaw wyniki poleceń:
Kod: Zaznacz cały
uname -r
cat /etc/apt/sources.list
lspci -k