[+] Myl

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
BHOY

[+] Myląca ikona sieci - gnome

Post autor: BHOY »

Cześć.
Zauważyłem, że ikona "sieć" ciągle pokazuje status "brak połączenia sieciowego". Nawet wtedy kiedy korzystam z internetu jak teraz. Do połączenia z internetem używam rutera. Wie ktoś, jak naprawić ten drobny błąd?
Awatar użytkownika
mati75
Junior Member

Post autor: mati75 »

BHOY

mati75, nie pomyślałeś o tym, że mógłbym się od przedszkola uczyć tylko języka niemieckiego? I co mi wtedy z instrukcji po angielsku? Jeżeli nawet rozwiązanie problemu jest banalne i z tłumaczem w końcu bym sobie poradził. Jak myślisz, ile osób zawracałoby sobie głowę systemem z tak leniwą społecznością?
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

BHOY pisze: to jak myślisz ile osób zawracało by sobie głowę systemem z tak leniwą społecznością?
Oby jak najmniej takich leniwych użytkowników.

http://translate.google.pl/#
BHOY

iria[/b,] nie wszyscy od razu są specami od Linuksów i nie będą wiedzieli co gdzie i jak zrobić, jeżeli ktoś życzliwy (np. na forum o dystrybucji Linuksa) im nie udzieli pomocy. To jest tak jakby ktoś prosił o pomoc w zainstalowaniu Debiana, a ja rzuciłbym mu instrukcja po angielsku i powiedział "ja to potrafię zrobić ale Ci nie pomogę bo ja sam musiałem do tego dochodzić".
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

¯yczliwi jesteśmy jeśli nie stosuje się na nas szantażu.
BHOY pisze:a ja rzuciłbym mu instrukcja po angielsku i powiedział "ja to potrafię zrobić ale ci nie pomogę bo ja sam musiałem do tego dochodzić"
Uwierz, że to jest najlepsza metoda.

Możliwe, że ten problem był już poruszany. Poszukaj na forum. Nie podałeś też podstawowych informacji, więc nie oczekuj konkretnych odpowiedzi.
BHOY

Jakie jeszcze informacje mam podać?
Nawiązując do tego poradnika to zawartość tych plików mam identyczną.

Kod: Zaznacz cały

/etc/network/interfaces
/etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf 
I dalej nie bardzo wiem co robić.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Chociażby wersję systemu, network-managera i jakie środowisko graficzne.
BHOY

Debian Squeeze
Aplet NetworkManager 0.7.999
GNOME
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Skoro masz identyczną zawartość plików, to zastosuj się do podanej wskazówki.

Za google-translate:
Komentarz odpowiednich linii w pliku / etc / network / interfaces przywrócić zachowanie doświadczenie w Lenny.
lub
Ustaw zarządza = true w nm-system-settings.conf jeśli chcesz sieci manager do obsługi interfejsów, które są zadeklarowane w pliku / etc / network / interfaces (musisz zabić nm-system-settings)
Restart sieci kierownika lub X nie wystarczy. Wydaje się, należy ponownie uruchomić komputer w celu zastosowania zmian.
Zobaczymy czy coś się poprawi.
ODPOWIEDZ