Instalacja Debiana i Windows XP

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Podopieczny

Post autor: Podopieczny »

Włączyłem F11 przy starcie Windowsa, pokazały się 3 typy do wybrania (tam usb i coś tam dalej) i było jeszcze coś tam cd/dvd. Włączyłem to i była kreska przesunięta na dół i komputer normalnie się włącza. Nie wiem czy to może przez to jeszcze zawsze jak się włącza komputer to mam tak jakby błąd do góry, nieprawidłowy rozruch z c/windows bootini.
Może to przez to, że źle ściągnąłem, nie wiem?
genobis
Beginner

Post autor: genobis »

Podopieczny pisze:no więc włączyłem F11 przy starcie windowsa pokazały się 3 typy do wybrania ( tam usb i cośtam dalej) i było jeszcze coś tam cd/dvd no i włączyłem to i była kreska zjechała na dół
i kompa normalnie się włącza no i nie wiem cyz to może przez powód jeszcze zawsze jak się włącza komp to mam tak jakby bbłąd do góry nieprawidłowy rozruch z c/windows botini
No i może to przez to że źle ściągłem no nie wiem
No ja też nie wiem, ten Twój strumień świadomości jest kompletnie nieczytelny.
misiek200m

Post autor: misiek200m »

Raczej to nie problem z plikiem bootini, bo rozruch z cd jest pierwszy. Jak nagrałeś Debiana na płytę? Wypaliłeś obraz ISO czy przeciągnąłeś na pustą płytę w "Mój komputer"?
Podopieczny

Wypakowałem co ściągłem do folderu i na płytę zainstalowałem przez nero. I nie wiem czy dobrze ogólnie pobrałem bo ściągłem z http://www.debian.org/distrib/netinst i wziąłem alpha.
misiek200m

Post autor: misiek200m »

Raczej wątpię, że masz procesor w architekturze alpha. ¦ciągnij i386, albo amd64 (dla procesora 64-bitowego). Pobrany ISO nagraj przez nero, albo najłatwiej przez ImgBurn. Trochę nie rozumiem nagrałeś folder na płytę czy plik obrazu?
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Podopieczny, określ, co zamierzasz tak naprawdę zrobić? Rozbieżność Twoich pytań wykracza poza pierwotnie założony temat.
Podopieczny

Tak, wiem ale napisałem "3) Potem zadam nowe pytania."
Więc dziękuję wszystkim za pomoc, już działa.
Teraz można solidnie temat zamknąć, chyba że tu nie ma takich rzeczy to przepraszam.
ODPOWIEDZ