hda: lost interrupt
ide-cd: cmd 0x5a timed out
hda: lost interrupt
hda: packet command error : status = 051 {DriveReady SeekComplete Error }
hda: packet command error : error = 0x40{ LastFailedSense = 0x04}
ide: failed opcode was: unknow
Zresetowałem komputer i debian się uruchomił. Następnie wykonałem aktualizację do wersji sid i teraz ten błąd pojawia się przy każdym uruchomieniu. Po chwili pojawia się ten sam komunikat jakby system spróbował ponownie. Co da się z tym zrobić?
sprawdź, czy masz taśmę dobrze włożoną oraz czy może nie jset ona zepsuta.
Mogą to być też problemy z modułem obsługującym chipset Twojej płyty głównej. Może on być nieładowany i wtedy wyskakują te problemy. Poszukaj na necie jak to jest z obsługą tej płyty głównej w sidzie.
Szukałem troche o tym problemie i ludzie zwalili wszystko na 2 rzeczy w podobnych przypadkach
1.taśma
2.fakt, że jest to dysk Seagate Sata..w tym przypadku mowili, zeby wykonać
lub dodac to do komend włączanych podczas startu kompa..tylko ze on nie ma dostepu do konsoli wiec nei moze tego wykonac
zresztą tutaj znalazlem info o tym po ang, jezeli komus sie chce przeczytac to prosze: http://www.jimohalloran.com/2004/02/15/ ... interrupt/
Nie o to mi chodzi, po prostu to jest moj znajomy i żadne distro nie chce mu sie zainstalować, ubuntu podczas kopiowania plikow zawiesza się, debian się nie włącza itd, dlatego podejrzewam, ze coś jest z tasma..Ale Xpek 3 dni temu mu sie bez problemu zainstalował... a co do