problem z hdd, sieciówka czy co?

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
kaladann

problem z hdd, sieciówka czy co?

Post autor: kaladann »

witam
jak sprawdzic czy hdd pracuje z optymalna predkoscia i czy cos go nie przymula?
mam taki problem z grą et ze przycina caly czas podczas rozgrywki mimo szybkiego netu (multiplayer) i dysk jakby ciagle coś mieli...

czy normalne jest np ze jak wchodze do katalogu usr/bin/ (na kde) to czekam 10 sekund na wyswietlenie ikon?

oprocz tego system smiga b. dobrze..direct rendering yes itd.
nie wiem co to moze byc za przyczyna gdyz na kubuntu edgy et chodzil b. dobrze...

a moze to wina ustawien sieciowych. ? .mam kablowke..i moze debian cos nie tak sie łączy podczas multiplayera (normalnie net chodzi tez b.dobrze)

specjalnie sprawdzalem na windowsie i tam et takze jest bez zaciec...a tutaj..na etch jakos cos nie wychodzi..

prosze o porade , linki, cokolwiek...
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

czy normalne jest np ze jak wchodze do katalogu usr/bin/ (na kde) to czekam 10 sekund na wyswietlenie ikon?
To jest normalne, przynajmniej dla mnie, wątpie, zeby dysk coś do tego miał. Możesz podać swoją konfiguracje kompa? I jakich sterowników używasz ? (otwarte czy zamknięte)?
kaladann

Post autor: kaladann »

stery zamkniete najnowsze nvidia 64 bitowe, komp jest w miare dobry sempron 2800 512 ram , geforce6200
mimo ze et/tc to moja ulbiona gra pod linem a nawet jedyna to ja sie juz poddalem..po prostu przycina i finish.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

stery zamkniete najnowsze nvidia 64 bitowe,
Tak, ale z tego co mi wiadomo to et jest dla 32-b. Powiedz no mi, czy podczas instalacji sterowników nvidii (tym instalatorem od nv), czy zainstalowałeś OpenGL dla 32-b? Jeżeli nie, to być może to jest przyczyna takiego stanu rzeczy.
ODPOWIEDZ