Jak zmieni

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
artekb2b

Jak zmienić menu prawego przycisku myszy w XFCE

Post autor: artekb2b »

Witam.
Chciałbym zmienić sobie menu znajdujące się pod prawym przyciskiem myszy w XFCE gdyż jest jak dla mnie niepraktyczne.
Wygląda tak:

Obrazek

A chciałbym żeby po kliknięciu pojawiały się tylko akcesoria, biuro itd i na dole wyloguj. Jest możliwość zmienienia tego? Z góry dzięki
Awatar użytkownika
grucha
Beginner

Post autor: grucha »

Pod prawym klawiszem wyświetla się menu główne XFCE, jak chcesz je zmienić, to musisz zmienić główne: Ustawienia/Menu główne
artekb2b

grucha pisze:Pod prawym klawiszem wyświetla się menu główne XFCE, jak chcesz je zmienić, to musisz zmienić główne: Ustawienia/Menu główne
W ustawieniach Menu głównego mogę zmieniać jedynie zawartość programów (akcesoria, biuro, grafika, gry itd) Dodawać nowe separatory i takie tam, a chciałbym usunąć pare rzeczy chociaż z menu spod przycisku myszy.
Awatar użytkownika
grucha
Beginner

Post autor: grucha »

Aha, przepraszam, nie zwróciłem dokładnie uwagi na załączony obrazek. Takie menu jak u Ciebie pokazuje się na pulpicie w momencie gdy ustawione jest wyświetlanie ikon i właściwie jest to menu Thunara który zarządza tym pulpitem. Czy menu Thunara da się zmieniać - niestety nie wiem. Menu zmienia się na główne, w momencie zaznaczenia opcji "Brak" lub "Zminimalizowane okna" w Ustawienia/Pulpit/Ikony ale wiąże się to z usunięciem ikon z pulpitu (nie wyświetlaniem zawartości ~/Pulpit) , lub z zastąpieniem ich ikonami zminimalizowanych okien.
artekb2b

Ooo... I super, ikonek na pulpicie ogólnie i tak nie używam, poza katalogiem domowym nic nie chce więcej, zrobie sobie na panelu gdzieś najwyżej :) Dzięki wielkie
ODPOWIEDZ