Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Debian Lenny, chciałbym zmniejszyć trochę rozmiar ikon na pulpicie - te obecnie są bardzo duże - szukałem, ale nie mogę znaleźć narzędzia do zmniejszenia tych ikon. Proszę o pomoc.
Mam problem również ponieważ przez przypadek usunulem caly pasek dolny, tam gdzie sie programy minimalizuja i nie wiem jak moge go przywrocic, prosze o pomoc
Zmiana rozmiaru Ikon na pulpicie i wygl
- nighttrain
- Beginner
Jako, że pulpitem w Gnome zarządza Nautilus, to trzeba zmienić wielkość ikon dla całego menadżera plików. W oknie Nautilusa: Edycja/Preferencje i na pierwszej zakładce jest sekcja "Domyślne ustawienia widoku ikon".
Co do paska - nie pamiętam dokładnie jak się go przywracało, a że gnome nie używam to nie mam tego jak sprawdzić teraz.
Co do paska - nie pamiętam dokładnie jak się go przywracało, a że gnome nie używam to nie mam tego jak sprawdzić teraz.
Klikasz prawym przyciskiem na górny panel i wybierasz "nowy panel", teraz tylko musisz dodać to co na nim miałeś, domyślnie jest: "wyświetlanie pulpitu", "lista okien", "przełącznik obszarów roboczych".nighttrain pisze:Mam problem również ponieważ przez przypadek usunulem caly pasek dolny, tam gdzie sie programy minimalizuja i nie wiem jak moge go przywrocic, prosze o pomoc