[SOLVED] B

Pomoc dotycząca instalacji systemu
daris
Beginner

Post autor: daris »

instalujesz jeszcze raz Debiana?
Raczej nie.
Wogóle to ja mam pecha do wszystkiego ściąganego przeze mnie z neta. Na poczatek ściągałem ubuntu - wypaliłem nerem - płyta czysta. Kubuntu mam od kolegi. Teraz znowu problemy z debianem.

Mam nadzieję że nie padnie mi teraz po aktualizacji kubuntu z dappera do edgy'ego. Jeśli padnie to pewnie jeszze raz spróbuje z debianem.
PS. ¯yczcie mi szczęścia :)
Awatar użytkownika
jmumalbork

Post autor: jmumalbork »

To samo miałem dzisiaj. ¦ciągnąłem wersję testową amd64 z KDE i ten sam bląd. Obraz ISO datowany na 16 Kwietnia. Sumy kontrolne się zgadzają.
byblackbelieve

Post autor: byblackbelieve »

Mam taki sam problem wiec zastanawiam sie czy mozliwe jest ze na stronie jest umieszczony wadliwy obraz plyty .... Moze ktos ma stronke z ktorej monza sciagnac debiana 4.0 Amd64 i wie ze plytka dziala ewentualnie FTp-a
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Jeżeli płytka jest wadliwa, to należało by to zgłosić.

Polecam pobrać netinstall i zobaczyć, czy za pomocą tego obrazu .iso pójdzie zainstalować system.
wojtekz_
Beginner

Post autor: wojtekz_ »

byblackbelieve pisze:Mam taki sam problem wiec zastanawiam sie czy mozliwe jest ze na stronie jest umieszczony wadliwy obraz plyty .... Moze ktos ma stronke z ktorej monza sciagnac debiana 4.0 Amd64 i wie ze plytka dziala ewentualnie FTp-a
Zawsze możesz próbować wersję stabilną. Ja ściągałem niedawno i zainstalowałem bez problemów (też amd64).

Pozdrawiam
byblackbelieve

Post autor: byblackbelieve »

Oki w takim razie sprobuje netinstall - oraz wysle im info aby sprawdzili czy rzeczywiscie maja wadliwy obraz Dzieki ..
ms-trex
Beginner

Post autor: ms-trex »

no tak
10 godzin ściągania i płyta w ******* i zmarnowany czas i chęci
Kaka'
Senior Member

ms-trex, spokojnie. Raz, że nie wiadomo, czy u każdego ten sam problem jest - jak jest u Ciebie? Dwa, nie wiem - siedziałeś przy wget'cie i patrzyłeś jak się ściąga, bo mówisz, że czas zmarnowałeś... A co do chęci, to "dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane" jak mawia mój nauczyciel z chemii ;-) Ale serio, to przecież nic nie zaszkodzi ściągnąć np. netinstall.
ms-trex
Beginner

Post autor: ms-trex »

Kaka' pisze:ms-trex, spokojnie. Raz, że nie wiadomo, czy u każdego ten sam
oczywiście że u mnie jest identycznie, znalazłem ten wątek przez przypadek bo nie wierzyłem że to iso może być walnięte ale jednak
mam już tego dość, wcześniej potrzebowałem 2cd zarówno z gnomem i xfce bo z żadnego nie dało się zainstalować systemu a teraz kolejne kopnięte iso i jak tu można być spokojnym, co za pa**** tam pracują

czas straciłem w takim sensie że przez te 10 godzin nie miałem dostępu prawie do internetu bo łącze było obciążone ściąganiem

szczerze wątpie aby netinstall działało, przeciez instalator wysypuje się przy instalacji systemu bazowego a to jest z tej samej daty obraz
Kaka'
Senior Member

ms-trex pisze:co za pa**** tam pracują
Nie pozwalaj sobie - to forum, nie żaden bar. Widocznie obraz jest uszkodzony. W tym momencie Ty, jako użytkownik, masz jakby "obowiązek" to zgłosić, a nie narzekać.
ODPOWIEDZ