dpkg: nie odnaleziono "ldconfig" w PATH.
dpkg: 1 program(ów) nie odnaleziono w PATH.
Próbowałem zainstalować libc6-dev, ale jest taki sam error to skąd mam wziąć tego Idconfiga?
Na Google znalazłem, ale po angielsku a nie rozumiem (tylko nie mówcie, że mam uczyć się angielskiego, bo uczę się Rosyjskiego).
Proszę o pomoc.
PS. Jak nie pomoże to będę zmuszony do odinstalowania Linuksa. A to taki przyjemny system?
Pain pisze:Dobrze, jestem zmuszony do usunięcia Linuksa. Bo nic nie można robić na Debianie.
Pain, wcale nie będziemy płakać z Twojego powodu. Linux naprawdę nie jest dla Ciebie. Linux wymaga czytania dokumentacji (przynajmniej na początku). Wymaga też od użytkownika odrobiny własnej inwencji i skorzystania z dostępnej, chociażby na forum opcji szukaj.
Pain pisze:Wiesz, co mam zrobić?
Przynajmniej poznać podstawowe zasady, jak sprawić aby system mnie słuchał?
Właśnie Linux jest przeznaczony dla mnie, bo tworzę serwery, jestem ekspertem komputera, ale Windowsa, a jestem początkującym użytkownikiem Linuksa. Znam niektóre komendy, ale często mam problemy. Wczoraj pomyślałem, że mogę pozostać, więc pozostałem na Linuksie, ale muszę trochę nauczyć się.
[Dodano: |9 Gru 2009|, 2009 15:38]
PS. Ten link, który podałeś są komendy, które znam.
PS2: Potrafię instalować programy, nawet windowsowe programy.
Pain, w czym można Ci pomóc? Podajesz sprzeczne informacje. Zadajesz pytanie o rzeczy, na które odpowiedź wynika ze znajomości poleceń, o których nas następnie informujesz, że je znasz i umiesz się nimi posługiwać.
W podanym odnośniku masz dokładnie wyjaśnione jak usprawnić system, zaraz po jego instalacji, aby wszystko działało bez problemu i można było coś instalować.