amarok 1.4 instalacja w Squeeze

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
coza1

amarok 1.4 instalacja w Squeeze

Post autor: coza1 »

Witam serdecznie jako nowy użytkownik. Przyznam, że rozwiązania mojego problemu szukałem za pomocą Google, ponieważ próbując wyszukiwarki forumowej zwariowałem ilością odpowiedzi i nic nie znalazłem właściwie.
Otóż posiadam Debiana Squeeze i zainstalowanego amaroka2, który jednak nie spełnia moich wymagań i w ogóle jest brzydki. Kiedyś pod Ubuntu używałem 1.4 i stwierdzam że nic innego nie może go zastąpić. Nic innego, kwestia gustu. Niestety nie mam zielonego pojęcia jakie repozytorium dodać by się pojawił w moim systemie. Dziękuję z góry za wskazówki i wyrozumiałość dla początkującego użytkownika Debiana. Aha, używam lxde. Pozdrawiam
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

coza1 pisze:Dziękuję z góry za wskazówki i wyrozumiałość dla początkującego użytkownika Debiana.
Początkującym użytkownikom nie zabrania się przeglądania forum.

Strona główna forum zaczyna się od:
[center:bd01b46a63]Lektura obowiązkowa [/center:bd01b46a63]
Obrazek Dla Początkujących
Przeczytaj zanim cokolwiek napiszesz...

Obrazek Opisy FAQ HowTo

W dziale Opisy FAQ HowTo mamy tematy przyklejone i np. taki temat:
Ale co ja mam zrobić zaraz po instalacji Debiana?

W temacie znajdujemy taką pozycję:
Debian reference - wersja do przeglądania w sieci
Jest to podstawowy zestaw wiadomości jakie powinien mieć pod ręką każdy użytkownik Debiana.

Przeglądając go znajdujemy rozdział:
Część 4 - Debian - samouczek

Znajdziesz też na forum odnośnik do jeszcze jednego poradnika napisanego dla tych co rozpoczynają przygodę z Debianem:
Debian krok po kroku

Nie musisz tego wszystkiego czytać od razu. Wystarczy to przekartkować zgodnie z zadanymi pytaniami.

Wydając w aktualnym systemie polecenie:

Kod: Zaznacz cały

apt-cache policy amarok
Uzyskamy bardzo dużo informacji.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

Teoretycznie możesz zainstalować bezpośrednio z repozytorium Lennego. Dodać wpis do sources.list, wskazać przy instalacji konkretną gałąź/wersję, a potem pakiet zablokować lub ustawić pin-priority. Obawiam się jednak, że zależności Cię zabiją, ale sprawdzić nie zaszkodzi...
Awatar użytkownika
jasiekmarc

Post autor: jasiekmarc »

Ja skorzystałem z paczek z launchpada: https://launchpad.net/~bogdanb/+archive ... /+packages
ODPOWIEDZ