autostart kde -maly problem

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
skotik87

autostart kde -maly problem

Post autor: skotik87 »

witam, problem polega na tym ze zainstalowalem etcha stabilnego-system podstawowy, zainstalowalem neo, zrobilem update. nastepnie zainstalowalem xorga, kde i kdm.
i teraz po reebocie kde sie zawiesza - ekran sie wylacza. nie wiem w jaki sposob mam zmienic sobie konfiguracje xorga bo sie system zawiesza i nie moge wejsc do konsoli.

:arrow: i teraz pytanie jak mozna przejsc do konsoli by mozna to naprawic??

nie znalazlem odpowiedzi wiec zakladam ten watek. jestem poczatkujacy wiec prosze o wyrozumialosc.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Wybierz w GRUBie recovery mode (czy jakoś tak). Wtedy będziesz miał tylko konsolę.
skotik87

Kaka' pisze:Wybierz w GRUBie recovery mode (czy jakoś tak). Wtedy będziesz miał tylko konsolę.
wlasnie recovery mod nie dziala- ale dziala alt+printscreen+k-zamyka sesje x jak wyczytalem.

temat juz nie aktulany-wlasnie go rozwiazalem, ale dzieki :-P
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

skotik87 pisze:temat juz nie aktulany-wlasnie go rozwiazalem, ale dzieki :-P
No to powiedz co zrobiłeś, że KDE już działa.
freax

Post autor: freax »

Tez mialem taki przypadek, tylko u mnie przeszlem na konsole za pomoca alt+f1 i tam zrekonfigurowalem xorga. Nie wiem czy tu sie caly system wykrzaczal czy tylko KDE tak jak u mnie.
skotik87

z kde to wlasnie problemu nie rozwiazalem, kde sie dalej sypie. w wersji 32 bitowej jest dobrze, ale w 64 wlasnie nie moge tego zkonfigurowac. probuje dalej...

[ Dodano: 2007-04-17, 20:50 ]
a co do zawieszajacego sie xorga i kde to pomoglo zainstalowanie sterownikow do ati z repozytorium, chociaz nie do konca bo sie przywiesza troche :shock:
ODPOWIEDZ