Kod: Zaznacz cały
mck-transformers2-brrip.avi
mck-transformers2-brrip.avi
Zapytałem tylko jak przerobić dany plik na avi , bo nie znalazłem tego typu pliku. Są rmvb i inne ,zauważ że do każdego typu jest inne długie polecenie ,inna rozdzielczość filmu, itp. Ale chyba już muszę sie przyzwyczaić , że z każdym nowym postem łatwiej Ci będzie dodać je do kosza niż wytłumaczyć i udzielić pomocy. Niektóre posty się też powtarzają z pytaniami a tylko moje usuwasz :-/ Fajnie że Jest sprawiedliwośc na tym forum :-/fnmirk pisze:nieobecny, nie mnie robisz na złość, nie szukając wcześniej na forum, tylko nam wszystkim i sobie też. Im więcej niepotrzebnych tematów tym trudniej coś później znaleźć.
apt-cache search avi
mencoder - MPlayer's Movie Encoder
man mencoder
Wpisujemy hasło w szukajkę na forum: mencoder avi,man mencoder pisze:mencoder (Koder Filmów MPlayera) jest to prosty koder (kompresor) filmów, zaprojektowany do kodowania filmów otwieralnych MPlayerem (patrz wyżej) do innych obsługiwanych formatów (patrz niżej). Potrafi kodować do MPEG-4 (DivX4/Xvid), kodeków libavcodec, a dźwięk do PCM/MP3/VBRMP3 w 1, 2 lub 3-przebiegach. Potrafi również kopiować strumieniowo, posiada potężny system filtrów (kadrowanie, powiększanie, odwracanie, postprocesing, obracanie, skalowanie, szum, konwersja RGB/YUV) i inne.
site:debian.linux.pl mencoder avi
mencoder bez problemu sobie poradzi, trzeba tylko trochę zgłębić jego składnie. Tutaj dwa wątki edukacyjne:nieobecny pisze:jak go przerobić szybko na zwykłe AVI?
mencoder mck-transformers2-brrip.avi -ovc xvid -xvidencopts me_quality=6:bitrate=800 -oac copy -o film.avi