Instalacja programu przez wine i późniejsze usuni
Instalacja programu przez wine i późniejsze usunięcie
Zainstalowałem sobie Adobe Illustratora przez wine w wersji CS2, niestety nie działa więc nie wiele myśląc chciałem go usunąć niestety się nie dało przez ,,wine uninstaller''. Więc usunąłem katalog ręcznie, później z rejestru usunąłem wszystkie klucze dotyczące Illustratora i została mi jeszcze tylko ikona w menu startu w KDE 4.3 i nie wiem jak ja mogę ją usunąć? Możecie mi jakoś pomóc? Z góry dziękuję.
Dziękuję ślicznie za pomoc, że też sam na to nie wpadłem temat do zamknięcia.
Edycja:
Niestety za bardzo się pospieszyłem usunąłem jedną pozycję przez edytor menu, ale gdy wpisuję w tej szukajce u góry ilustrator nadal gdzieś ten skrót jest ale przeszukałem przez ten edytor całe menu i nic. Jak mogę się tego pozbyć, że tak powiem, z ręki?
Edycja:
Niestety za bardzo się pospieszyłem usunąłem jedną pozycję przez edytor menu, ale gdy wpisuję w tej szukajce u góry ilustrator nadal gdzieś ten skrót jest ale przeszukałem przez ten edytor całe menu i nic. Jak mogę się tego pozbyć, że tak powiem, z ręki?
Nie bardzo rozumiem co zrobiłeś ale prawdopodobnie chodzi Ci o polecenie.
Kod: Zaznacz cały
update-menusniestety nie pomoglo czy macie jeszcze jakies pomysly?ilin pisze:Nie bardzo rozumiem co zrobiłeś ale prawdopodobnie chodzi Ci o polecenie.Kod: Zaznacz cały
update-menus
Użyj jakiegoś menedżera plików
w katalogu użytkownika, albo "/root" gdzieś powinno być.
Tam masz wszystko co instalowałeś.
~/.wine/drive_cw katalogu użytkownika, albo "/root" gdzieś powinno być.
Tam masz wszystko co instalowałeś.
Ikonę z menu start usuniesz kasując ją z:
wystarczy wykasować i zniknie z menu start
/home/użytkownik/.local/share/applications/wine/Programy