GTK Styles and Fonts - brak tej opcji

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
kabzior
Beginner

GTK Styles and Fonts - brak tej opcji

Post autor: kabzior »

Witam, po ostatnich aktualizacjach systemu zauważyłem zbrzydnięcie aplikacji w GTK, w centrum sterowania brak GTK Styles and Fonts, mimo że gtk-qt-engine zainstalowane.
Proszę o pomoc.
Debian squeeze, KDE 3.5.10
giaur
Member

Post autor: giaur »

W jaki sposób masz kde3, skoro aktualizowałeś squeeze? Tam nie ma już dawno kde3, jest tylko kde4. Pewnie zainstalowalo ci sie gtk-qt-engine w wersji dla KDE4. Jak chcesz do KDE3 to zainstaluj z Etcha.

JEzeli chcesz pozostac przy KDE3 to wez pod uwage, ze nie powinienes aktualizowac systemu, bo KDE3 z czasem zotsanie całkowicie wycofane i nie bedzie juz ucieczki od KDE4
kabzior
Beginner

Post autor: kabzior »

giaur pisze:Pewnie zainstalowalo ci sie gtk-qt-engine w wersji dla KDE4. Jak chcesz do KDE3 to zainstaluj z Etcha.
Huh, faktycznie, packages.debian.org, moment z

Kod: Zaznacz cały

dpkg -i nazwa_pakietu
i już wszystko wróciło do normy, że też na to nie wpadłem. Dziękuję.
giaur pisze:W jaki sposób masz kde3, skoro aktualizowałeś squeeze? Tam nie ma już dawno kde3, jest tylko kde4. JEzeli chcesz pozostac przy KDE3 to wez pod uwage, ze nie powinienes aktualizowac systemu, bo KDE3 z czasem zotsanie całkowicie wycofane i nie bedzie juz ucieczki od KDE4
W jaki sposób? Ano, ciężką pracą ]zatrzymane[/b].
W końcu się przesiądę, tylko jakoś nie mogę się zebrać, to dłuższa zabawa będzie a chwilowo brak mi czasu.
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

giaur pisze:Jak chcesz do KDE3 to zainstaluj z Etcha.
Dlaczego z Etch'a? Przecież KDE 3 jest jeszcze w Lenny'm.
ODPOWIEDZ