Firefox, Iceweasel i Swiftfox wy
- shevchenko1987
- Beginner
Firefox, Iceweasel i Swiftfox wyłączaja się przez ZIPy
Sprawa dotyczy tych trzech przeglądarek, które przetestowałem, gdyż za każdym razem kiedy ściągam plik z internetu do określonej lokalizacji np. Folder X w którym znajduje się już dowolny plik *.zip przeglądarki te się restartują. Ktoś miał podobną sytuację?
- shevchenko1987
- Beginner
Zrobiłem jak kazałeś. Oto wynik:
Kod: Zaznacz cały
uzytkownik@acer:~$ swiftfox
Segmentation fault
uzytkownik@acer:~$
Po Googlowaniu "segmentation fault" dużo osób ma z tym problemy, ale nie ma jakiegoś jednoznacznego rozwiązania. Niektórzy radzą całkowicie przeinstalować przeglądarkę (aptitude purge firefox), inni sprawdzić czy nie ma uszkodzonych sektorów na dysku, bo ponoć to może powodować ten błąd.
Raz miałem tego typu problem z Audacity, ale potem wyszła aktualizacja, która to naprawiła, więc może skompiluj samemu najnowszą stabilną wersję którejś przeglądarki, albo zaktualizuj, jeżeli masz starszą, bo wygląda to na błąd samego silnika Gecko tych przeglądarek.
Raz miałem tego typu problem z Audacity, ale potem wyszła aktualizacja, która to naprawiła, więc może skompiluj samemu najnowszą stabilną wersję którejś przeglądarki, albo zaktualizuj, jeżeli masz starszą, bo wygląda to na błąd samego silnika Gecko tych przeglądarek.
Odpal Firefoksa z konsoli poleceniem:
Następnie stwórz nowy profil, zaznacz go i odpal przeglądarkę, a następnie sprawdź czy dalej nie działa.
Kod: Zaznacz cały
firefox -ProfileManager
- shevchenko1987
- Beginner
- shevchenko1987
- Beginner