Witam, nie wiedzialem do konca czemu sie tak dzieje, ale chyba odkrylem wlasnie... ze wplyw na zle wyswietlanie filmow a dokladniej dosc czeste zaciecia sie ma Beryl. Przy domyslnych ustawieniach Xine leci praktycznie dzwiek, a obraz - jak komiks... kltka jedna na 30, po zmianie w Xine videodriver na xv jest lepiej ale mimo wszysko przycina sie dosc czesto na 1-2s, czy ktos wie jak sobie z tym poradzic?
a jaką masz kartę graficzną?
jeśli masz słabą kartę to się nie dziwie że Ci szarpie.
najłatwiejszym rozwiązaniem jest wyłączanie beryla na czas oglądania filmów, albo musisz pobawić się i powyłączać wodotryski z beryla żeby zmniejszyć zużycie karty graficznej.
ge force go7300, do tego 1gb ramu i core 2 (laptop) wiec tak na zdrowy rozum szarpac nie powinno, czy sie myle?
I czy ktos jeszcze moze mi podac jakies ciekawe skroty klawiszowe do Beryla? np jesli wcisne rolke myszy moge oracac kostka, ale jak oddalic sama kostke wtedy?
I czy ktos jeszcze moze mi podac jakies ciekawe skroty klawiszowe do Beryla? np jesli wcisne rolke myszy moge oracac kostka, ale jak oddalic sama kostke wtedy?
velmafia pisze:to raczej nie powinno, ale to zależy ile wodotrysków masz włączonych, spróbuj powyłączać część wodotrysków i zobacz jak wtedy będzie działać.
Na takim sprzęcie beryl nie ma prawa sprawiać problemów. Na sprzęcie kilka razy gorszym odpalisz beryla, film itd. i nic się nie będzie zarywać. Dlatego wnioskuję, że całe to zamieszanie to wina ustawień (nie beryla, ale czegoś innego).
ech no ja nie mam pomyslu, ale jesli wylacze beryla to film idzie ok, jesli nie, to mam komunikaty z xine ze nie wyrabia sie z iloscia klatek i ze system moze byc zajety czy cos w tym rodzaju... efekty beryla ladnie smigaja, kostka itp itd wiec nie mam pojecia o co chodzi...