Witam.
Od pewnego czasu odtwarzając pliki wmv zamiast dźwięku słyszę cichy szum (taki "gruboziarnisty"), którego poziom głośności zmienia się wraz z obrazem (tam gdzie dźwięk powinien być głośniejszy szum jest troszkę głośniejszy). Problem występuje na różnych odtwarzaczach (mplayer, vlc, xine), oraz na różnych systemach dźwięku (alsa, oss4). Pliki uruchamiają się normalnie, nie występuje żaden komunikat błędu. Przeinstalowałem już pakiet w32codecs i dalej to samo. Proszę o jakiekolwiek sugestie, które mogą okazać się pomocne w rozwiązaniu problemu, bo nawet nie wiem co sprawdzić.
[+] Brak dźwi
Miałem podobny problem z plikami ogg i wma, nagle z niewiadomych przyczyn słychać było tylko szum i w sonacie i w mplayerze.
Po wielu bojach okazało się, że problem tkwił w aktualizacji paczki ffmpeg (wraz z zależnościami, w sumie 6 paczek) z repozytorium Debian multimedia. Po wymuszeniu starej wersji (Pakiet->Wymuś wersję w Synapticu) z repozytorium oficjalnego Sida czyli 4:0.5+svn20090706-2+b1 dla ffmpeg i zależności wszystko wróciło do normy.
Po wielu bojach okazało się, że problem tkwił w aktualizacji paczki ffmpeg (wraz z zależnościami, w sumie 6 paczek) z repozytorium Debian multimedia. Po wymuszeniu starej wersji (Pakiet->Wymuś wersję w Synapticu) z repozytorium oficjalnego Sida czyli 4:0.5+svn20090706-2+b1 dla ffmpeg i zależności wszystko wróciło do normy.