Witam.
Mam problem z monitorem. Otóż uruchamiam poprzez xinit program podczas długiej bezczynności zaczyna mi się wyłączać monitor, a chcę tego uniknąć co mam począć bo już prawie wszystkiego próbowałem.
Pozdrawiam.
Wy
Re: Wyłączający się monitor?
Podejrzewam, że to zależy od środowiska, którego używasz. W KDE trzeba wejść do Centrum sterowania, wybrać Urządzenia peryferyjne->Ekran i w zakładce ,,Zarządzanie energią'' wyłączyć oszczędzanie monitora. Myślę, że w innych środowiskach jest analogicznie.gablot pisze:Witam.
Mam problem z monitorem. Otóż uruchamiam poprzez xinit program podczas długiej bezczynności zaczyna mi się wyłączać monitor, a chcę tego uniknąć co mam począć bo już prawie wszystkiego próbowałem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie mam takiego środowiska, musiałbym sobie zrobić... albo poczytać... jak sobie nie dasz rady, to daj znać, coś pokombinuję.gablot pisze:W KDE wszystko zrobiłem tak jak mówisz. W biosie również nie ma zastrzeżeń ale tak na marginesie przez xinit nie uruchamiam programu w KDE lecz w zwykłych x-ach, więc jestem na 100% pewien, że trzeba tam zmienić tylko jak to zrobić?
Pozdrawiam.