Serwer Debiana, konfiguracja od podstaw

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
fender666
Beginner

Serwer Debiana, konfiguracja od podstaw

Post autor: fender666 »

Hej, liczę że mi pomożecie skonfigurować serwer. Ma być to serwer udzielający dostęp do internetu na około 1000 użytkowników.

Ma zawierać: proxy, firewall, przekierowania portów, dhcp, lms, webmin, panel użytkownika, system statystyk, przydzielanie pasma użytkownika, wiadomości do użytkowników i wszystkie inne usługi dotyczących rozdzielania internetu. Możecie mi pomóc jak skonfigurować taki serwer? Szukałem dużo rzeczy w internecie ale nie ma nic konkretnie napisane, a jak jest jakiś poradnik to już nie ma skryptów użytych w tym poradniku na serwerze. Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Post autor: lessmian2 »

Oczywiście. 150zł/h :-D
Awatar użytkownika
cyryllo
Beginner

Post autor: cyryllo »

Każdy z tych tematów był poruszany na Forum tym jak i innych. Wystarczy sobie poczytać i samemu zrobić bo jak kiedyś ci coś się zepsuję to co wtedy?

Jak wszyscy dostawcy internetu tak robią to nie dziwię się, że często są zaniki jego dostępu.
Awatar użytkownika
Shiver25

Post autor: Shiver25 »

Witam,
Nie bierz się za taki projekt skoro nie potrafisz sam tego skonfigurować.

Pozdrawiam
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

fender666, jesteś trochę, nie wiem jak to nazwać? Powiedzmy nieodpowiedzialny. Serwer obsługujący 1000 użytkowników to spore wyzwanie i nie da się tego zrobić poprawnie nie uruchamiając wcześniej mniej odpowiedzialnych serwerów.

Gdybyś przejrzał forum to natknąłbyś się na taki temat:
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=17139

Jeżeli poruszane w tamtym temacie sprawy są dla Ciebie jasne to ktoś spróbuje Ci pomóc kiedy zadasz konkretne pytanie.
ODPOWIEDZ