Po dzisiejszej aktualizacji ikona pidgina na tacce systemowej ma szare tło. Mam ustawione powiadamianie o przychodzącej wiadomości miganiem tej ikonki. Teraz, gdy ma tło jest to mało rozpoznawalne. Jak można zaradzić temu i wrócić do przezroczystego tła ikonki? Inne programy mają normalne ikonki.
[Dodano: 2009-10-04, 19:39]
Nikt się z takim wypadkiem nie spotkał?
Ikona pidgina w zasobniku systemowym z t
-
-
Myślę, że jest to sprawa nowego gnome i pakietów z nim związanych. Po instalacji z płyty wersji testowej, którą pobrałem jakieś dwa miesiące temu było dobrze. Po wymianie repozytoriów i poleceniu:
ikona pidgina w zasobniku systemowym zaczęła pokazywać się na szarym tle. Zawsze jest to kolor motywu używanego w danej chwili. Próbowałem dzisiaj zainstalować pakiety gnome-panel i gnome-applets z testinga, ale nie było spodziewanego efektu. Również pakiet: notification-daemon zamieniony na ten ze Squeeze nic nie zmienia. Może ktoś wie czego częścią jest obszar powiadamiania oraz co odpowiada za przezroczystość w nim. Na koniec dodam, że jest to losowa sprawa, bo np. ikona alltray pojawia się w zasobniku systemowym również z tłem. Ikonka acetoneISO wyświetla się zaś prawidłowo.
Kod: Zaznacz cały
apt-get update&apt-get dist-upgrade
-
- Beginner
-