host426:/etc/apache2/mods-enabled# /etc/init.d/apache2 restart
Restarting web server: apache2[Thu Oct 08 09:10:44 2009] [error] (EAI 3)Temporary failure in name resolution: Could not resolve host name misieq.pl -- ignoring!
[Thu Oct 08 09:10:54 2009] [error] (EAI 3)Temporary failure in name resolution: Could not resolve host name misieq.eu -- ignoring!
... waiting [Thu Oct 08 09:11:06 2009] [error] (EAI 3)Temporary failure in name resolution: Could not resolve host name misieq.pl -- ignoring!
[Thu Oct 08 09:11:16 2009] [error] (EAI 3)Temporary failure in name resolution: Could not resolve host name misieq.eu -- ignoring!
Testuje konfigurację serwera - to dobry nawyk sprawdzić sobie konfig przed restartem usługi ]Edit[/b]
A tak się spytam jeszcze - /etc/hosts masz poprawnie uzupełniony?
Mi$^'iu drogi ;-) Powiedz nam może jednak co chcesz osiągnąć. Wcześniej nie zauważyłem (zaspany może jeszcze byłem) - dyrektywa VirtualDocumentRoot wskazuje na to że używasz mod_vhost_alias. Czy tak? Jeśli chcesz skonfigurować tylko te dwa VirtualHosty których konfigurację zamieściłeś, to po co tak kombinować? Nie widzę w Twojej konfiguracji abyś wykorzystywał którąkolwiek z funkcji mod_vhost_alias. Spróbuj może "klasycznej" metody, gruby zapodał Ci nawet linka. Jeśli jednak jest w tym jakiś ukryty sens, to napisz proszę co chcesz osiągnąć, co już zrobiłeś i czego próbowałeś. Wtedy będziemy kombinować.