HowTo - Iceweasel i poprawne wy
HowTo - Iceweasel i poprawne wyświetlanie stron www
Temat zamknięty przez moderatorów i nie mogłem pod nim więc otwieram nowy post do dyskusji.
Zrobiłem dokładnie tak jak fnmirk napisał w swoim How To na temat poprawnego wyświetlania stron przez Iceweasel.
Wyniki bardzo mierne, bynajmniej na www.plemiona.pl - oczywiście już w grze.
Wszystko się rozjeżdża lub stronka robi się taka mała, że ledwie można cokolwiek wypatrzyć.
Czy ma ktoś inne rozwiązanie problemu?
Zrobiłem dokładnie tak jak fnmirk napisał w swoim How To na temat poprawnego wyświetlania stron przez Iceweasel.
Wyniki bardzo mierne, bynajmniej na www.plemiona.pl - oczywiście już w grze.
Wszystko się rozjeżdża lub stronka robi się taka mała, że ledwie można cokolwiek wypatrzyć.
Czy ma ktoś inne rozwiązanie problemu?
Tak, i dlatego dopóki nie przedstawisz odnośnika do źle wyświetlanej strony nic ci nie będę mógł pomóc. Osobiście na wszystkich komputerach, na których ustawiałem to w opisany sposób, wszystko działa poprawnie.KrzySie pisze:Może cię gry nie interesują, to twoja sprawa.
Prawdopodobnie coś masz źle ustawione. Jeżeli na komputerze z Linuksem ustawisz wielkość czcionki posługując się podobnymi wartościami liczbowymi jak pod Windows to na pewno pod Linuksem będzie coś źle.
Wielkość 12 pod Windows nie jest równa 12 pod Linuksem.
Ochłoń trochę, ludzie Ci tu pomagają nie odpłatnie po co taki ton?KrzySie pisze:Nie da się, bo musiał byś mieć tam konto.fnmirk pisze:Tak, i dlatego dopóki nie przedstawisz odnośnika do źle wyświetlanej strony nic ci nie będę mógł pomóc.
Ale drugą sprawą jest to - Dlaczego wykasowałeś mój zrzut ekranu, który wstawiłem w poprzednim poście?
Jakiej rozdzielczości używasz?
Zanim coś takiego napiszesz to wcześniej sprawdź. Wypadałoby sprawdzić i nauczyć się poprawnie wstawiać odnośniki do obrazków.KrzySie pisze:Dlaczego wykasowałeś mój zrzut ekranu, który wstawiłem w poprzednim poście?
Jeżeli tak dokładnie przeczytałeś mój opis, jak sprawdziłeś obrazek, to chyba nic dodać ani ująć do tego nie można.
Skoro to zamknięty krąg? Przykro mi.KrzySie pisze:Nie da się, bo musiałbyś mieć tam konto.
Widocznie sprawdziłem w tym momencie jak poprawiałeś i nie widziałem mego obrazka.fnmirk pisze:Zanim coś takiego napiszesz to wcześniej sprawdź. Wypadałoby sprawdzić i nauczyć się poprawnie wstawiać odnośniki do obrazków.
Jeżeli tak dokładnie przeczytałeś mój opis, jak sprawdziłeś obrazek, to chyba nic dodać ani ująć do tego nie można.
Mnie też. Więc zamknij temat, bo szkoda się zajmować "drobnym" problemem.fnmirk pisze:Skoro to zamknięty krąg? Przykro mi.
[fade:4e0b829c85]Tym bardziej, że krytyki nie przyjmujesz.[/fade:4e0b829c85]
Dlaczego mam zamykać temat? Nie przedstawiłeś informacji, do których miałbym dostęp w prosty sposób to nie mogę Ci udzielić pomocy Ja. W temacie może zabrać głos każdy, jeżeli posiada jakieś informacje do podzielenia się z innymi. Może znajdzie się ktoś kto jest zarejestrowany w tym zamkniętym kręgu i poradził sobie, z tym ,,drobnym'' problemem.KrzySie pisze:Więc zamknij temat
Strona, z której korzystasz może być źle napisana. ¬le dobrałeś stosunek rozmiaru wyświetlanej czcionki do używanej rozdzielczości ekranu. Jeżeli programujący stronę, nie zastosował się do obowiązujących standardów to musisz zastosować inne ustawienia przeglądarki. Możliwości jest dużo.
Czy rozróżniasz krytykę od ataku? Jest zasadnicza różnica. Cały czas atakujesz i domagasz się, że Tobie się należy bo znalazłeś błąd. Jeżeli uważasz, że taki jest, to zatrudnij własny umysł przedstawiając sposób rozwiązania lub dostarcz takich informacji aby można to było naprawić. Atakując i domagając się... Nie tędy prowadzi droga do współpracy.KrzySie pisze:Tym bardziej, że krytyki nie przyjmujesz.
>Przeczytaj dokładnie w wolnej chwili.<
Tak się skoncentrowałeś na ataku, że nawet nie zauważ istotnych dla Ciebie informacji.