Witam.
Na początku chciałem się przywitać jako świeży użytkownik Debiana.
A teraz do rzeczy.
Zakupiłem sobie nowy (używany) większy i szybszy serwer i postanowiłem, że tym razem zainstaluję Debiana. Wszystko ładnie tylko jak chcę utworzyć partycję /var/ftp w instalatorze automatycznie zmienia mi się język na angielski, wyskakuje automatyczne partycjonowanie i instalator się zawiesza przy 52%. Dwa razy próbowałem i dwa razy to samo. Szukam pomocy ponieważ serwer startuje prawie 20 minut i ,,cukierek'' mnie trafia jak mi się coś zawiesza.
Z góry dziękuję za pomoc.
nie mog
Zająłem się serwerem na całego i zapomniałem odpisać. Więc problem sam się rozwiązał kiedy zmieniłem kolejność partycji. Jeżeli partycja /var/ftp była jako 4 wywalało błąd i instalator się zawieszał. Natomiast jak ją przeniosłem na koniec poszło bez problemu.
Ciekawe tylko dlaczego tak się działo i to nie raz bo w sumie 3 razy próbowałem w tej kolejności i 3 razy się zawiesił? Debian oczywiście w wersji stabilnej.
Ciekawe tylko dlaczego tak się działo i to nie raz bo w sumie 3 razy próbowałem w tej kolejności i 3 razy się zawiesił? Debian oczywiście w wersji stabilnej.