[+] konfiguracja karty graficznej NVIDIA GF 7900 GS
Całość poradnika velmafi jest jakby co tutaj.velmafia pisze:Lub edytować sekcje InputDevice w pliku /etc/X11/xorg.conf, na analogiczną do tej:Kod: Zaznacz cały
Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "CoreKeyboard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection
Nie do końca o to mi chodziło, Xy uruchomiły się ale bez sterowników nvidii.
Aby z nich korzystać mam wydać polecenie:
ale potem nvidia znów miesza w xorg.conf tak że X-y stają dęba ponownie?
Gdzie leży problem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Aby z nich korzystać mam wydać polecenie:
Kod: Zaznacz cały
nvidia-xconfig
Gdzie leży problem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Spróbuj samemu pozmieniać zawartość xorg.conf , może dzięki temu uda się ustalić przyczynę błędów.
Pod względem akceleracji dla sterownika nvidii jest istotna zdaje się, że tylko sekcja Device i Module, obie mamy identyczne (7600GT).
Spróbuj użyć xorg.conf generowanego przez X'y i zmień ręcznie tylko te dwie sekcje.
A, i czy mógłbyś pokazać generowanego xorg.conf przez X'y? Ponieważ, wydaje mi się, że sekcja Screen może być przyczyną błędu, chciałbym je porównać.
Pod względem akceleracji dla sterownika nvidii jest istotna zdaje się, że tylko sekcja Device i Module, obie mamy identyczne (7600GT).
Spróbuj użyć xorg.conf generowanego przez X'y i zmień ręcznie tylko te dwie sekcje.
A, i czy mógłbyś pokazać generowanego xorg.conf przez X'y? Ponieważ, wydaje mi się, że sekcja Screen może być przyczyną błędu, chciałbym je porównać.
MYSH, zobacz ŧą metodą http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=73083#73083 u mnie beta chodzi bez problemu.
Kod: Zaznacz cały
sgfxi -B