[+] pe

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
michal881

[+] pełny ekran w mplayerze

Post autor: michal881 »

Mam problem z odtwarzaniem na pełnym ekranie w mplayerze, bowiem po naciśnięciu okienko robi się na cały ekran ale film pozostaje mały tylko w dużym okienku nie tak jak w Windows media player, gdzie po maksymalizacji obraz też się rozciąga.
Jak to naprawić?
Awatar użytkownika
mesiu84
Beginner

Post autor: mesiu84 »

zmień sobie ustawienia video w opcjach, w gmplayer odpal preferencje i popróbuj sobie wszystko co tam masz, u mnie działa bez problemów na xv, jak nie będzie działać to polecam instalację ze źródełek, u mnie zawsze jak miałem z tym problemy to taka instalacja pomagała
zoltan

Post autor: zoltan »

wybierz opengl w video out (jak masz sterowniki do grafiki zainstalowane)
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

Jak już wspomniałem we wcześniejszym Twoim temacie do odtwarzania wideo powinno się wykorzystywać wyjście xv, bo właśnie do tego celu zostało ono stworzone. Musisz zainstalować sterowniki do karty graficznej.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

michal881, pobaw się z odpowiednim wyborem opcji w mplayerze. Ja mam u siebie po standardowej instalacji w zakładce video dostępnych aż 9 różnych sterowników. I nie na wszystkich odtwarzacz działa poprawnie.
Na niektórych zachowuje się podobnie.
Nie obawiaj się zapoznać z możliwościami programu. Są sytuacje, że do danego filmu należy zmienić sterownik.

Sprawdź najlepiej na których sterownikach odtwarzacz działa i wybierz jeden z nich.
Pamiętaj, że po każdym wyborze należy program zamknąć i ponownie uruchomić w celu sprawdzenia działania (program o tym ostrzega).
michal881

Post autor: michal881 »

dzięki zmieniłem na xv i już działa jeszcze raz spasiba ;-)
ODPOWIEDZ