Mam problem z odtwarzaniem na pełnym ekranie w mplayerze, bowiem po naciśnięciu okienko robi się na cały ekran ale film pozostaje mały tylko w dużym okienku nie tak jak w Windows media player, gdzie po maksymalizacji obraz też się rozciąga.
Jak to naprawić?
[+] pe
michal881, pobaw się z odpowiednim wyborem opcji w mplayerze. Ja mam u siebie po standardowej instalacji w zakładce video dostępnych aż 9 różnych sterowników. I nie na wszystkich odtwarzacz działa poprawnie.
Na niektórych zachowuje się podobnie.
Nie obawiaj się zapoznać z możliwościami programu. Są sytuacje, że do danego filmu należy zmienić sterownik.
Sprawdź najlepiej na których sterownikach odtwarzacz działa i wybierz jeden z nich.
Pamiętaj, że po każdym wyborze należy program zamknąć i ponownie uruchomić w celu sprawdzenia działania (program o tym ostrzega).
Na niektórych zachowuje się podobnie.
Nie obawiaj się zapoznać z możliwościami programu. Są sytuacje, że do danego filmu należy zmienić sterownik.
Sprawdź najlepiej na których sterownikach odtwarzacz działa i wybierz jeden z nich.
Pamiętaj, że po każdym wyborze należy program zamknąć i ponownie uruchomić w celu sprawdzenia działania (program o tym ostrzega).