Przejrzałem forum i google jednak nie znalazłem niczego dobrze pracującego. Potrzebuje możliwość szybkiego wykrywania sieci bezprzewodowych i łączenia się z nimi niezależnie od tego jakie mają zabezpieczenia oczywiście hasła będą mi znane. Przy czym muszę cały czas mieć możliwość korzystania z karty sieciowej przewodowej bez kombinowania z komendami i zmianami w konfiguracji.
Do tej pory Kwlan zaczyna od komunikatu o braku uprawnień na starcie informacji teraz pomimo iż jest zainstalowany w ogóle nie mogę go uruchomić. Mam zainstalowany pakiet wpasupplicant.
Z czego najlepiej skorzystać i jak to "coś" ustawić?
Jakby to ująć, fnmirk dajesz coś co jest mi niepotrzebne. Potrzebuje dobry menadżer do bezproblemowego łączenia się itp. nie wgrywanie sterowników. Jakiś czas temu na tym sprzęcie bawiłem się z kismet itp. narzędziami. Karta i madwifi działają.
Nawet Kwlan raczył pokazać sieci jakie są w pobliżu.
Pisząc najprościej jak się da potrzebuje dobrego menadżera połączeń bezprzewodowych z opisem co i jak.
Super strona i nieźle zapowiadający sie program Co prawda wyrzuca mi ciągle brak połączenia pomimo iż wprowadzam hasło WEP. Mam nadzieje że powoli dojdę z nim do ładu. Może jakieś sugestie czemu widzi moją sieć z dobrym sygnałem daje mu WEP Passphrase (próbowałem inne) wyrzuca brak połączenia?
zależy czy masz klucz WEP w ASCII czy HEX wtedy trza pokombinować, jak masz w ASCII to trzeba poprzedzić bodajże "s:klucz_wep", nie pamiętam w każdym razie
na forum jednak są instrukcje jak wprowadzać klucze w różnej postaci