Mam pytanie dotyczące wydajności odtwarzania plików flashowych osadzanych na stronach internetowych. Cały proces jest straasznie ociężały, FLash Player potrafi nawet zawiesić Firefox'a/Iceweasel'a/Swiftweasel'a oraz przeglądarke WWW GNOME'a opartą na Gecko.
Innych przeglądarek nie sprawdzałem. Plz help
Powolne dzia
-
Mam problem poniewaz flash nie obsluguje mi przezroczystosci! Uzywam Iceweasel. Wszystkie reklamy popup to udreka. To zle dziala! Ani nie ma przezroczystosci, ani reklama 'zwijana' nie dziala nalezycie bo zamiast zwijac sie zaslania mi wszystko. Poza tym flash jest 'zawsze na wierzchu' i na stronach gdzie wystepuje menu ( tu dobrym przykladem jest nvidia) flash zakrywa mi menu i mam problem.
jednym slowem niefajnie
jednym slowem niefajnie
U mnie flash też płata różne figle. Dla przykładu próba obejrzenia czegoś na youtube pod Iceweasel powoduje wyświetlenie takiej informacji:
Podobnie z Operą. ¯eby było śmieszniej Firefox nie ma z tym absolutnie żadnych problemów.Masz wyłączoną obsługę języka JavaScript lub używasz starej wersji odtwarzacza Flash Player firmy Adobe. Pobierz najnowszy program Flash Player.
-
Tylko wtedy kiedy flasz przeszkadza. Masz odpowiednie opcje do ustawienia i możesz zdecydować, czy ten film w formacie flash chcesz oglądać, czy nie. Przy normalnym przeglądaniu stron blokuję go.thomas.night pisze:czyli wg Ciebie najprostszą metodą oglądania filmów flash jest ich blokada(?)
TO rzeczywiście rozwiązuje problem, jednak szikałem obejścia nieco innego rodzaju
-