Niby wszystko gra ale jest jest maly irytujacy drobiazg mianowicie w pliku menu Opery mam dodane takie linie:
Kod: Zaznacz cały
[Wget Menu]
Item, "¦ciągnij z wget"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen wget -P /home/yantar/OperaDownloads/wget %l"""
Item, "Dokończ (wget)"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen wget -cP /home/yantar/OperaDownloads/wget %l"""
Item, "¦ciągnij katalog"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen wget -P /home/yantar/OperaDownloads/wget -r -l1 %l &"""
Pytanie brzmi jak zrobic tak zeby okno tego terminala xfce sie zamknelo od razu bo to troche irytuje jak tak sobie zostaje. Krotko mowiac idealna sytuacja to taka, zeby sie odpalila sesja screena z wgetem, a ja nie musial ogladac przy tym zadnych dodatkowych okien. (jak bede sciagal cos wiekszego to zwyczajnie podlacze sie do tej sesji screena i zobacze jak mu idzie). Za sugestie bede wdzieczny bo mam juz troche namieszane w glowie dopiero co zapoznaje sie ze screenem. A w Operze tez sie wczesniej nie bawilem menusami.
Ps
Hmm chyba w pare minut po napisaniu znalazlem rozwiazanie, chociaz nie do konca rozumiem jak to dziala, znalezione na jaklinux.org . Okno sie otwiera na momencik i zamyka a screen z wgetem pracuja w tle. Ale jak ktos dobrze zna screena to moze moglby okreslic czy to poprawne =]
Kod: Zaznacz cały
Item, "¦ciągnij z wget"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen -md wget -P /home/yantar/OperaDownloads/wget %l"""
http://www.tockar.ovh.org/?p=8