Witam wszystkich!
Mam taka sprawe.Zainstalowalem na swoim xboxie (konsola do gier microsoftu wypuszczona na rynek w 2001r xbox to pelnoprawny pc z pentium3 733Mhz, GeForce3 i 64mb ram. Jednak microsoft ograniczylo sprzet tak zeby uruchamial tylko ich soft, ale "hakierzy" dawno wszystko zlamali) linux xebian..Xebian to normalny Debian tylko dajacy sie uruchomic na xboxie.Uruchamiiamdebiana wszystko ladnie pieknie modem idrukarke zainstalowalem, ale jest jeden defekt.Mianowicie obraz jest po trochu obciety ze wszystkich czterech stron.Kumple tez instalowali xebiana na xboxie i u nich obraz byl dobry, a u mnie tak obciety.Probowalem zmniejszac rozdzialke, ale to nic nie dalo.Mam xfree86.Jak to wyregulowac?
PS:Przepraszam za brak Polskich znakow.
Obraz uciety ze wszystkich stron
-
-
Re: Obraz uciety ze wszystkich stron
:mrgreen: Witam. No, no, na czymś takim można uruchomić Debianka? Fiu, fiu... moje uznanie.charlie_six pisze:Witam wszystkich!
Mam taka sprawe.Zainstalowalem na swoim xboxie (konsola do gier microsoftu wypuszczona na rynek w 2001r xbox to pelnoprawny pc z pentium3 733Mhz, GeForce3 i 64mb ram. Jednak microsoft ograniczylo sprzet tak zeby uruchamial tylko ich soft, ale "hakierzy" dawno wszystko zlamali) linux xebian....
Wydaje mi się, że jednak ta karta nie wydala (chociaż GeForce3 i 64mb). Ale jeżeli jest tam coś takiego jak
bo nie znam Xebiana, to spróbuj zmienić rozdzielczości i częstotliwości V i H. Tylko ostrożnie eksperymentuj żeby nie puścić z dymem sprzęta. Może dowiedz się więcej jakimi częstotliwościami H i V można to obciążyć w maxie. Nie przypuszczam by domyślnie uruchamiała się konsola w 1024x768, lecz w 800x600 - to może na próbę zmień na 640x480. Pozdrawiam./etc/X11/xorg.conf lub xfree86.conf