Plik $HOME/.dmrc został zignorowany. Uniemożliwia to zapisywanie domyślnej sesji i języka. Plik powinien należeć do użytkownika oraz mieć uprawnienia 644. Katalog $HOME użytkownika musi do niego należeć i nie może być zpisywalny przez innch użytkowników.
Chciałem się brać za instalacje neo ale wolę się najpierw tego pozbyć :/
Twoja sesja trwała krócej niż 10 sekund. Jeśli nie było to związane z własnoręcznym wylogowaniem się, może oznaczać problem z instalacją lub brak przeszczeni dyskowej. Spróbuj sie zalogować przy użyciu jednej z sesji awaryjnych i sprawdź, czy można naprawić problem.
~/.xsession-erros
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running /usr/bin/session -a -w /var/log/wtmp/ -u/var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:O.xservers -h " -l " :O" pawel"
/etc/gdm/xsession:Beginning session setup
(gnome - session:2876): libgnomevfs - waring ** :Unable to create ~/.gnome2 directory: Brak dostepu
Nie można utworzyć katalogu konfiguracji "/home/pawel/.gnome2/" w katalogu użytkownika: Brak dostępu
Nie chciałbym od nowa wszystkiego instalować ale chyba będę zmuszony
system chyba 755 z tego co pamietam ale ja zawsze zmieniam na bardziej restrykcyjne
bo mi tu bardziej pod tym kątem chodziło aby nikt nie miał wglądu oprócz siebie i roota :-P