amarok themes

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
skotik87

amarok themes

Post autor: skotik87 »

witam, problem polega na tym ze nie laduja mi sie motywy w amaroku, ani te zassane z hhtp, ani te za pobrane w "amaroku" o_O.
nie przeszkadza mi to az tak bardzo ale znudzil mi sie standardowy wyglad, wiec trzeba go jakos zmienic.
moze mial ktos juz podobny problem bo googlarka nic konkretnego nie mowi??
debian:~# amarok --v
Qt: 3.3.7
KDE: 3.5.7
Amarok: 1.4.7
spider

Post autor: spider »

Spróbuj ściągnąć motyw z internetu, rozpakować i ręcznie z poziomu root skopiować rozpakowany folder do (w moim przypadku): /usr/share/apps/amarok/theme, następnie wybierz ten motyw w ustawieniach.

Innego pomysłu nie mam.
soki
Beginner

Post autor: soki »

Niestety tak jest, po prostu z najnowszym amarokiem motywy nie chcą współpracować(w moim przypadku działają tylko nieliczne) :-P
skotik87

lol ktos odgrzebal stary temat :D
jezeli chodzi o reczne ustawianie jak pisze spider to nie dziala. uzywalem 2 lub 3 wersji amaroka i w zadnej do tej pory nie dalo sie zmienic motywu.
spider

Post autor: spider »

Ja mam:
spider@debian:~$ amarok --v
KDE: 3.5.8
i motywy działają. Dodam, że używam gnome. Ostatnio próbowałem zmienić jeden motyw i nie działał, mimo że był na liście motywów w ustawieniach. Ten motyw u mnie działa blackhawk.

Swoją drogą, chciałbym zmienić kolor belek w oknie amaroka z szarego na czarny i nie wiem jak to zrobić. Chodzi mi o to by zmienić tylko kolor belek amaroka, a nie wszystkich okien. Wiecie może jak to zrobić?
skotik87

spider@debian:~$ amarok --v
KDE: 3.5.8
mam dokladnie te same wersje co ty z tym ze mi ten i inne motywy nie dzialaja :/
ODPOWIEDZ