Dzisiaj porwałem się na zainstalowanie Debiana, wbrew ludziom którzy straszyli mnie, że sobie nie dam rady. I oto system stoi. Moje pytanie brzmi: Jak w Debianie instaluje się programy i gdzie można po polsku poczytać porady dla początkujących?
Pozdrawiam. Dzięki.
Czyli żeby zainstalować Chrome, trzeba w konsoli wpisać: sudo apt-get installl chrome? I to cała instalacja? A w menedżerze pakietów co bym musiał zaznaczyć? Tylko chrome (który to jest?), czy coś jeszcze?
Rozumiem. Dla przykładu zainstalowałem Chromium i działa, ale po angielsku. U Googla jest sto sposobów na spolszczenie aplikacji, ale żadna mi nie działa. Ściągnąłem nawet inną konsolę, bo w Debianowej nie umiem wklejać ctrl+Shift+V nie działa. Proszę o pomoc.
EDIT: Spolszczyłem Chromium. Zaznaczę, że od dawna bawię się Linuxem, ale częściej Windowsem.
alieno pisze: 10 grudnia 2020, 17:16
Czyli żeby zainstalować Chrome, trzeba w konsoli wpisać: sudo apt-get installl chrome? I to cała instalacja? A w menedżerze pakietów co bym musiał zaznaczyć? Tylko chrome (który to jest?), czy coś jeszcze?
Co do chrome, to musisz dodać repozytorium Chrome;
edytuj listę repo