Wsparcie systemu dla AVCHD *.m2ts?

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
etrollo
Posty: 79
Rejestracja: 21 czerwca 2016, 08:56

Wsparcie systemu dla AVCHD *.m2ts?

Post autor: etrollo » 18 sierpnia 2019, 22:22

AVCHD format bezstratny przed kompresja do *.mkv, pochodzi albo z kamer cyfrowych z FullHD AVCHD albo z zapisu z Blu-ray Disc, wystepuje w postaci streamu kontenera kodekow z rozszerzeniem *.m2ts.
Aktualnie posiadam swiezy Debian 9 i wszystkie mozliwe aktualizacje do audio wideo:

sudo apt update

Kod: Zaznacz cały

Hit:1 http://deb.opera.com/opera-stable stable InRelease                       
Hit:2 http://www.deb-multimedia.org stretch InRelease                    
Get:3 http://security.debian.org/debian-security stretch/updates InRelease [94.3 kB]
Ign:4 http://deb.debian.org/debian stretch InRelease          
Hit:5 http://deb.debian.org/debian stretch-updates InRelease  
Hit:6 http://deb.debian.org/debian stretch Release                             
Fetched 94.3 kB in 6s (14.3 kB/s)                                              
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
All packages are up to date.
a mimo to po wrzuceniu *.m2ts system zawiesza sie tak:

- odtwarzacz Videos - zwiecha ekranu natychmiastowa
- VLC - nie dekoduje ani obrazu ani dzwieku - czarny ekran - bez zwiechy
- mpv Media Player odtwarza dekoduje obraz i dzwiek - ale zwiecha ekranu minute po wyłaczeniu materiału.

Awatar użytkownika
LordRuthwen
Moderator
Posty: 2063
Rejestracja: 18 września 2009, 21:45
Lokalizacja: klikash?

Re: Wsparcie systemu dla AVCHD *.m2ts?

Post autor: LordRuthwen » 19 sierpnia 2019, 09:17

Nie swapuje ci podczas odtwarzania? Jak z ramem?

Awatar użytkownika
etrollo
Posty: 79
Rejestracja: 21 czerwca 2016, 08:56

Re: Wsparcie systemu dla AVCHD *.m2ts?

Post autor: etrollo » 19 sierpnia 2019, 10:34

LordRuthwen pisze:
19 sierpnia 2019, 09:17
Nie swapuje ci podczas odtwarzania? Jak z ramem?
Nie do konca wiem o co chodzi, ram od lat taki sam 2x4GB, desktop ogolnie mam mocny.
Jedynie słabæ mam karte graficzna ale to chyba nie bierze udzialu?!

Ten kłopot zauwazylem niedawno na ostatnim Debianie a przedwczoraj robiłem reinstall
wiec mam nowy Debian i na nowym to samo.

ODPOWIEDZ