uGet sam się wyłącza, dziwny problem

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Marek34
Posty: 17
Rejestracja: 14 marca 2017, 19:49

uGet sam się wyłącza, dziwny problem

Post autor: Marek34 » 31 marca 2018, 13:36

Mam w domu dwie sieci Wi-Fi, na jednej uGet działa bez żadnego problemu, natomiast kiedy przełączam się na drugą sieć to po chwili przestaje ściągać plik i po kilku sekundach wyłącza się, do tego stopnia że aby uruchomić go ponownie to trzeba ubić w menedżerze proces aria2 i tak w kółko.

Awatar użytkownika
Yampress
Administrator
Posty: 6093
Rejestracja: 09 sierpnia 2007, 21:41
Lokalizacja: PL

Re: uGet sam się wyłącza, dziwny problem

Post autor: Yampress » 31 marca 2018, 13:47

skończ ściągać plik i dopiero przełcz się na drugą sieć?
masz nawiązane połączenie na danej trasie przez dany interfejs i je przerywasz... i niby w jaki cudowny sposób ma to się przełączyć bezproblemowo? takie rzeczy to się konfiguruje. Normalnie bez tak to nie działa jak myślisz.

Marek34
Posty: 17
Rejestracja: 14 marca 2017, 19:49

Re: uGet sam się wyłącza, dziwny problem

Post autor: Marek34 » 31 marca 2018, 14:57

Yampress pisze:
31 marca 2018, 13:47
skończ ściągać plik i dopiero przełcz się na drugą sieć?
masz nawiązane połączenie na danej trasie przez dany interfejs i je przerywasz... i niby w jaki cudowny sposób ma to się przełączyć bezproblemowo? takie rzeczy to się konfiguruje. Normalnie bez tak to nie działa jak myślisz.

Bo chodzi mi o to że mam pobranych kilka plików z chomikuj.pl i w przypadku pierwszego połączenia wszytko działa bez problemu, kończę pobieranie pliku tak jak napisałeś przełączam się do drugiej sieci i uruchamiam nowe pobieranie i w tedy natychmiast uGet wyłącza się, nawet nie próbuje pobrać tego pliku. Druga sprawa jest taka żę jak link do tego samego pliku pobiorę przez to drugą sieć to wszytko działa bez problemu ale za to na tej pierwszej sieci mnie teraz rozłącza. Strasznie jest do dziwne i mam nadzieje że ktoś to zrozumie :confused:

Awatar użytkownika
Yampress
Administrator
Posty: 6093
Rejestracja: 09 sierpnia 2007, 21:41
Lokalizacja: PL

Re: uGet sam się wyłącza, dziwny problem

Post autor: Yampress » 31 marca 2018, 15:25

reasumujac.
korzystając z przeglądarki internetowej i ściągając dany plik z jednego internetu, a potem ta sama operacja z drugiego internetu to wszystko działa... problem występuję tylko perz uget.
Może spróbuj, ściągnąć plik, po ściągnięciu zamknąć uget, przełączyć się na drugie łącze. uruchomić na nowo uget i ściąganie innego pliku.

opcji aria ma mnóstwo
https://aria2.github.io/manual/en/html/ ... ml#options

ODPOWIEDZ