Zainstalowalem sobie windowsa na qemu i teraz pytanie jak uruchomic pod qemu siec?
Niby jest sieciowka skonfigurowalem ja na adresy jakie mam w sieci ale niedziala, widzialem ze po uruchomieniu z parametrem -net windows ma adres typu 10.0.2.2 ale siec dalej nie bangla
Ja używam VirtualBox'a, w nim konfiguracja sieci ogranicza się do jednego przełącznika włącz/wyłącz, więc jeśli nie jesteś zbyt mocno przywiazany do QEmu to polecam przesiadkę na VB.
ja bym proponował vmware workstation
ściągasz wersją 30 dniowa, instalujesz sobie OSa potem jak się kończy 30 dniowa licencja testowa odinstalowujesz i instalujesz darnowego vmware player.
tam wszystko chodzi jak należy
ruun pisze:Ja używam VirtualBox'a, w nim konfiguracja sieci ogranicza się do jednego przełącznika włącz/wyłącz, więc jeśli nie jesteś zbyt mocno przywiazany do QEmu to polecam przesiadkę na VB.
Zainstalowalem tego VirtulBoxa i sieci nie ma przy ustawieniach sieci tam do wyboru mamy dolaczony do -> interfejs gospodarza, nat , nie zalaczony i wewnetrzna siec i lipa proboje na kazdym i nie mam sieci... co tam wybrac nalezy?
ustawilem na nat, adres dynamicznie no i niby mam niby adres 10.0.2.15 brama 10.0.2.2 ale skad to sie wzielo to nie mam pojecia i dalej nie ma netu a druga sprawa ze chcialem aby na tym windowsie byl adres z sieci 192.168.1.x
Ok to czekam